Hírek-Esszék

BUÉK 2013

Egy thai mese szerint minden év voltaképp a saját hegyünk megmászása, s az év utolsó napján körbenézhetünk: hová is jutottunk, mit kínál az idei panoráma. A következő év reggelén újra a síkságon találjuk magunkat s kezdődik minden előröl.
Új év, új hegy.
A mese szerint — s ez bizonyosan így is van — aki figyelmesen nézi a saját látképét, az évet, amelyet maga mögött hagy, sokkal több szépséget, örömöt, belső értékgazdagodást lel fel, mint kétséget, szomorúságot.

A legjobb visszanézni az elmúlt év eseményeit a különböző fotóalbumokban és videótárakban. Innen fogok én is szemezgetni. Máris itt az első kép 2012 januárjából.

GA shop stemes akvárium

Ludwigia arcuata

Ugye milyen gyönyörű volt? Fájt a szívem, mikor szétszedtük, de hasonlóan látványosra sikeredett a következő is. A postban később majd megemlékezem erről is, mert az is egy nagyon jól sikerült esemény volt 😉

De ne ugorjunk annyira előre…  A múlt év februárja már hatalmas wabi kusa lázban telt. Mindenki csodálta Scruz mester gyönyörű táljait.

Wabi kusa

 

Hydrocotyle tripartita és Ludwigia

Az otthoni akváriumomban is épp ezt a gyönyörű futónövénykét próbálgattam.

Otthoni 200 literes

Persze kiderült róla, hogy nagyon szeret mindent befutni, úgy hogy csak azoknak ajánlom, akik hajlandók rendszeresen kordában tartani.

2012 márciusában egy igen prominens személyiség látogatott hazánkba. Heiko Bleher neve minden bizonnyal ismerősen cseng az akvarisztikában jártasabbaknak. Előadásairól képes beszámoló található a blogon. I.  II. 

Mindeközben lázas forgatás a boltban. A Spektrum Home, Green Team műsora készít nálunk 4 részes sorozatot az akvarisztikáról. Nagy öröm volt számunkra, hogy Zsédával közösen rakhattunk össze egy akváriumot. 🙂

Zséda & McMenemy Márk

Még csak az év kora tavaszánál tartunk, de máris újabb várva várt esemény, a két évente megrendezett Interzoo következett.

Közben az akváriumok egy nagy megmérettetésre készültek, az idei IAPLC versenyre.

Ekkor érkezett el a pillanat, amikor elköszöntünk a post elején említett akvárium akkori állapotától és egy jó hangulatú workshop keretein belül, új külsőt varázsoltunk neki 🙂

” Nah srácok! Az úgy van, hogy fogom a csipeszt, …. 🙂

2012-08-15

Bizony a tavasznak még épp csak vége és újabb esemény! Ismét megrendezésre került a Terraplaza, de most 2 napos és Gigantea néven.

Nem semmi logisztika volt kivinni az akváriumokat és visszahozni, de túl vagyunk rajta…. 🙂

A nyár szinte végig az akváriumok átalakításával telt. Gyakorlatilag az összes akvárium megújult.

A háttérben elkezdődött a hazai akvakertész verseny a HAC idei szervezése. Szinte hihetetlen, de ismét sikerült jelentősen túlszárnyalni a tavalyi nevezések számát. Szebbnél szebb akváriumok neveztek, immáron 3 kategóriában.

Az év második TerraPlázája októberben került megrendezésre. Igyekeztünk megint odatenni magunkat.

… 🙂

Aztán miután ezt is kihevertük… 🙂 Azt gondoltuk, legyen még egy „Titánok harca” és gyorsan szétrobbantottuk a három kis nano akváriumot a boltban.

 

 

Egy jobbos, egy balos… 🙂

 

„Titánok” 🙂

A végére, decemberi zárás gyanánt eredményt hirdettünk a HAC versenyen és kiosztottunk sok szép ajándékot. 😉

Szinte biztos, hogy rengeteg dolgot kifelejtetem, de azt gondolom, most nem az a cél, hogy mindent megemlítsek. Ez a sok dolog már eleve szinte érthetetlen, hogy miként fért bele az idei évbe… de benne volt és én elégedett vagyok. Köszönöm mindenkinek, aki az év folyamán ellátogatott hozzánk, felhívott, vagy mailt írt, biztatott és erőt adott hogy mindezt véghez vigyük, a másik két fenegyerekkel (Viktorral, Balázzsal) és az időközben Petivel kibővült csapattal. Természetesen a rengeteg segítőnknek Tibcsi, Dani, Hunor, Atti és még sokan mások, akik a háttérben önzetlenül felajánlották a segítségüket, nagy köszönettel tartozom. Mindez, ami a mai napig számomra egy ébren álmodás, nélkülük nem jöhetett volna létre. Köszi srácok,  jó arcok vagytok! 🙂

Hogy tetszett?

Tetszett
0
Imádtam
0
Nem is tudom...
0

You may also like

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük