Hírek-EsszékVizes csemegék

HAC 2011 Aquascaping verseny eredményhirdetés

A tegnapi nap izgalmas volt, mert az előző évekkel szemben a HAC verseny eredményei csak a díjátadó ünnepségen váltak nyilvánossá. Ez meglátszott a résztvevők számán is, mert szinte dugig megtelt a 40 fős terem izgatott akvakertészekkel.

Az idei évben rekord mennyiségű nevezés érkezett. 66 induló egy jóval nagyobb országnak is megelégedésére válna. A beérkezett munkákat egy 7 fős bizottság pontozta. A három GA-huszár (Viktor, Balázs, én), Orpheus – a tavalyi HAC győztes, George Farmer, az angol akvakertészek meghatározó alakja, Filipe Alves Oliveira (FAAO), a portugál akvakertész fenegyerek, valamint Stan Chung képviselte az ázsiai régiót a zsűriben. Stan neve talán kevésbé ismerős, de elért eredményei magáért beszélnek. (2011 – IAPLC 5. hely,2011 – ROAPLC 2. hely,2011 – ASE 2. hely ) Igyekeztünk tehát a lehető legkomolyabb zsűrit összehozni.

Jöjjenek tehát az eredmények:

Nano kategória győztese Szecsei Tibi 36 literes csodája lett.

Nekem személy szerint nagyon bejött a patakmeder feeling és ahogy a víz alá benyúló gyökeret alámossa a víz. A fotó is jól sikerült. Jól szemlélteti, hogy az akvárium példásan karban is van tartva 😉

Bár nem lett meghirdetve piko kategória, azért erről az 5 literes akvárium(ocskáról) mindenképp megéri 1-2 szót ejteni:

Az arányok remekül el lettek találva. Nálam csak ott bukott meg, amikor megláttam a távoli fotót róla, ami egyébként nagyon hangulatos volt, de az üveg vastagság és az akvárium valós mérete itt azonnal észrevehetővé váltak. Ettől függetlenül az egyik titkos kedvencem volt ez az akvárium.

Az ötödik helyre Szente Dani akváriuma ért be. Ez az iwgumi az idei IAPLC-n is előkelő helyen végzett:

Dani-t (Inadsz) már jól ismerhetik azok is akik a blogot olvasgatják. Korábbi munkái fellelhetők itt a blogon is. Gratulálok Dani! Ügyes voltál!

A negyedik helyen az első HAC verseny győztese Juhász Andris (N-Dee) legújabb akváriuma végzett.

Aki ismeri az akvárium körüli szerencsétlen eseményeket, az tudja igazán értékelni, hogy milyen szintre sikerült felhozni néhány hét alatt ezt az akváriumot. Nagyon szép, kellemes látványt nyújtó medence kerekedett belőle. Nagy gratula!

A harmadik, dobogós helyen Gurdon Ferenc 540 literes „Grand Canyon”-ja végzett. A nyírás igazi mestermunka. Nekem személy szerint a hatalmas sziklafal is nagyon tetszett.   Imádtam ezt az akit 😉

A második helyre férkőzött be egy egészen érdekes low-tech akvárium Varga Attillától. Hihetetlen, hogy ebben az erős mezőnyben ilyen komoly helyezést ért el. Megmondom őszintén, hogy nem gondoltam volna, hogy egy low-tech akvárium labdába tud rúgni egy akvakertész versenyen. De ez az akvárium egyértelműen bebizonyította, hogy drága CO2 rendszerek nélkül is lehet szép növényes akváriumot építeni, a megfelelő növényválasztással. Nagy respect érte!

És hogy ki nyerte az idei HAC Aquascaping versenyt?

Íme:

Böhler Krisztián nem először van a dobogón, hisz tavaly is másodikként végzett. Azonban az idei alkotása méltán kúszott fel a dobogó legfelső fokára.  Az akvárium természetes, erdei hangulatot áraszt. Kidolgozottsága egészen aprólékos. Minél tovább nézzük, annál jobban elhisszük amit látunk. Ez csak a kivételesen jól sikerült akváriumoknál van így. Gratulálok ehhez a fantasztikus akváriumhoz! A nyertes kihirdetéséről készült egy telefonos videofelvétel. Érdemes megnézni,  mert Krisztián sok apró trükköt és tapasztalatot árul el az akváriumával kapcsolatban.

Ezek voltak tehát az idei éve legjobb magyar akváriumai, de meg kell említeni, hogy az összes többi beküldött akvárium is maximális elismerést érdemel. Sokan jelezték, hogy elfogadják az elért helyezésüket és elégedettek vele. Minden bizonnyal vannak olyanok is akik csalódottak, mivel az akváriumuk hátrébb végzett, mint amire számítottak. Nekik üzenem, hogy nem szabad emiatt bánkódni. Adjon ez inkább erőt, hogy a következő még jobb legyen. Ez az egész verseny szubjektív. Nem lehet olyan sorrendet felállítani, ami mindenkinek tetszene. Az Első 10 akvárium pontozólapja egyébként nyilvános:

A cél ezzel a versennyel nem az, hogy minél nagyobb nyeremények kecsegtessék az indulókat, hanem hogy a hobbit népszerűsítsük, hogy figyelemmel kísérhessük az akvakertészet fejlődését. Az, hogy mégis ilyen értékes szponzori nyeremények gyűlnek össze, annak köszönhető, hogy a kereskedők és a nagy márkák forgalmazói is szeretnének a maguk módján hozzátenni a fejlődéshez. Ezért nagy köszönettel tartozunk nekik is.

Jövőre várunk ismét mindenkit egy jó kis HAC 2012-re! 😉

Aki a díjkiosztó után kedvet érzett egy kis GA látogatásra, azt is szeretettel vártuk. Lettünk páran 😉

Hogy tetszett?

Tetszett
0
Imádtam
0
Nem is tudom...
0

You may also like

5 Comments

 1. […] inspirovat. Některé nádrže ale již známe z IAPLC nebo AGA Contest. Na internetu se objevil i článek z vyhlášení výsledků s fotografiemi. Pro překlad můžete použít Google translator. Odpověď na komentář […]

 2. Köszönöm. Én is gratulálok mindenkinek
  Hehe, az a napló, onnan indult be minden 🙂

 3. Segítséget szeretnék érni!
  Az utolsó képen lévő köves akváriumról szeretnék infókat szerezni.
  Fellelhető ez még valahol?
  A beépítés módjáról, kövekről és növényekről kellene infó.
  Köszi

 4. Szuper! Köszi.

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük