Vizes csemegék

Rétimajor II. avagy peca a bajnokokkal

Szakad az eső, négy fok, tomboló szélvihar.  Aki ilyen időben pecázni megy, az nem normális. A legnagyobb meglepetésemre a tizenhat jelentkezőből tizenhat megjelent.  Itt senki sem normális?

Hát nem. A lassan már hagyományosnak mondható December végi rétimajori pecánkon, olyan prominens személyiségek is megjelentek, mint a blogról Zumi és fia, Máté.

A félelmet nem ismerő, Erős testvérek.

A híres pecás Józsi, aki mindig megmondja, hogy mi a tuti… Kukorica? Már rendelem is a fél liter csontit… 🙂

Rácz úr… aki miatt mindenki elkésett, mert az indulás időpontjában még boldogan az ágyában hortyogott. Természetesen a pecacuccok 90%-a, az ő pincéjében volt elzárva. Következésképp, indulni sem tudtunk, amíg őméltósága fel nem kelt. Ezért bosszúból csak a sáros csizmájáról teszek fel fotót. 🙂

Az elvetemültek közt volt, Walter Tamás 2x-es egyéni horgász világbajnok is. Mostanában póker lázban ég, könnyen elképzelehető, hogy hamarosan Korda „All in” Gyuri bácsi fogja hangosan üvölteni a nevét valamelyik sportcsatornán.

Cseh Laci, világbajnok és 15x-ös Európa-bajnok úszó. A jelen kor legnagyobb úszója, leszámítva egy földönkívülit. Lacikával idén ez már a második, vagy a harmadik közös pecánk volt. Az időjárás neki sem tetszett, de ő legalább bírja a vizet… 🙂

Gergely Pisti kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, Andrejszki Zozo és Zákonyi Botond, kibicnek semmi sem drága alapon osztották a tanácsokat Lacinak.

Besenyei Péter többszörös műrepülő világbajnok a Red Bull Air Race versenyzője. Valamint a hihetetlen, az utánozhatatlan, a megismételhetetlen  aki ezt az egészet megszervezte: az Idétlenmilkasapkás Bartóóóóók Mikiiii.

A hangulatot a zord időjárás nem tudta elrontani. Az ugratás, poénkodás folyamatos volt. A halak is inkább csak röhögtek, mert enni nem nagyon volt kedvük. Ki rakóssal (13m-es petrencésrúd), ki matchbottal (úszós bot), ki feederrel (fenekezős bot) indult ellenük harcba. Én egy finom pickerre (fenekező) tettem le a voksom. Mivel az ocsmány idő miatt, nem volt kedvem többet szerelni.

A végszereléket is borzasztóan lefinomítottam. 10-es előke 18-as szakáll nélküli horog és szigorúan 3 szem csonti. Ez volt a taktikám. Kivételesen nyerőnek bizonyult. Nemsokkal a bedobás után, az érzékeny botspicc megmozdult. Már amennyire a tomboló szélben ez látszódott… Egy pár pillanattal később, határozottan kapást észleltem a spiccen. A bevágás után rövid fárasztás következett. Éreztem, hogy nem sok közöm van a halhoz, de furcsa mód, pikkelyes barátunk könnyen jött kifelé. Annyira nem számítottam ebben az ítéletidőben halra, hogy még merítőt sem raktam össze. Máté adott kölcsön egyet. Amikor már közvetlenül előttem kóvájgott a hal, akkor láttam, hogy nem kicsi. Egy gyors mozdulattal alátoltam a merítőt, pikkelyes barátunk talán ekkor észlelte, hogy baj van, elkezdett tombolni,  de ekkor már késő volt. Megfogtam. Gyönyörű 4,5 kg-os nyurgaponty.

Hihetetlenül formás jószág. A pontyok közül talán a legszebb és legharcosabb fajta. Kicsit később, Zumi is fogott egy szép pontyot, majd én egy újabbat. Ezek olyan kettesformák lehettek.

A napot három ponttyal és egy kis megfázással zártam. Az alig háromórás peca, bőven elég volt évadzárónak. Inkább mindenki jobbnak látta, ha elvonul ebédelni.  Az itteni halászlé egyébként is messze földön híres.

Ketten döntöttek úgy, hogy inkább még kint maradnak. Rácz úr, akinek a sátrából folyamatos szitkozódás hallatszott, mert a könnyű nyári szellőre tervezett sátras ernyőjébe, folyton belekapott a decemberi orkán.

A másik különc Bartók Miki volt, aki görcsösen kűzdött, hogy legyőzze a mellette már rég nem pecázó kétszeres világbajnokot.  🙂

Rácz Úr kedvenc pincérnője megismert már minket, de a kersztneveket már nem kérdezgette. Pedig milyen helyes szokás volt… 🙂

Az ebéd ismét nagyon finom volt. Pillanatok alatt mindent eltüntettünk a tányérról.

A finom étel elfogyasztása után, Cseh Lacitól mindannyian kaptunk egy nagyon szép, fotókkal teletűzdelt könyvet, mely a 2008-as év legfontosabb sporteseményeit mutatta be. Köszi Lacika!

Laci a szárazon is olyan gyors, hogy nem lehet róla éles képet készíteni. 🙂

A finom ebéd után, valahogy már senkinek sem volt kedve visszamenni az esőbe pecázni. Elköszöntünk hát egymástól és mindenki hazafelé vette az irányt.

Csak hogy az időjárás méltó legyen önmagához, kaptunk még egy kis hóesést is…Köszönjük…

Azért a zord idő ellenére, egy igen jó pecán vagyunk túl. Remélem Zumiék és a többiek is jól érezték magukat, mert én nagyon.

Köszönöm még egyszer Mikinek, hogy megszervezte ezt az eseményt és ismét találkozhattam és együtt pecázhattam a hazai élet legkiemelkedőbb sportembereivel.

Hogy tetszett?

Tetszett
0
Imádtam
0
Nem is tudom...
0

You may also like

7 Comments

 1. Biztos jó volt, a zord idő ellenére. Irigyellek ám… Meg aztán ilyen színes egyéniségek közt, biztos nem unatkozik az ember. Zákonyi Botond bácsi andalító és végletekig nyugodt hangneme 🙂

 2. Jájjj. De jó lehetett a korántsem jó idő ellenére. Itt Bp-n is orkán volt 😀 Biztos jó lehet ennyi híres emberrel együtt horgászni 😀 Nekem is egy szép pikkelyes volt az eső 4 kilón felüli halam 😀 de most már nyár óta egy 11kilós harcsesz aki hibernálódik a fagyasztóban 😀 jó lesz az szerdára halászlének 😀 Amúgy honnan ismersz ennyi híres embert???

  Van benne 2 hiba 😀 1: Kivételesenc nyerőnek bizonyult. Nemsokkal a bedobás után, az érzékeny botspicc megmozdult. Máramennyire a tomboló szélben ez látszódott… Egy pár pillanattal később, határozottan kapást észleltem a spiccen. A bevágás

  2:Remélem Zumiék és atöbbiek is jól érezték magukat, mert én nagyon.

  Lélekmelegítő volt?? PálInka?? 😀 Tudom milyen érzés amikor nincs kedved szereléket csinálni mert megfagytak az ujjaid 😀

 3. „Laci a szárazon is olyan gyors, hogy nem lehet róla éles képet készíteni.”

  ezen jot vigyorogtam 😉

  tenyleg jo kis tarsasag volt. hangulatos kis post.

 4. Helyes kis halacskák. Én is csak irigykedem… Nyáron napallergia, télen meg hideg. 😀 Na ezért nem voltam mostanában horgászni 😀

 5. Mi is jól éreztük magunkat.Csak azt sajnálom hogy jobb időben mennyivel nagyobb buli lehetett volna.
  Köszönöm a meghívást.

 6. szia Nigro!

  Először is szeretném megköszönni a meghívást,nagyon jól éreztem magam,a zord idő ellenére is.A hangulat és a társaság nagyon jó volt,egyszóval minden passzolt.

  köszi:Máté

 7. Sziasztok!
  Komoly kis peca lehetett, bár gondolom Walter Tomi elkente a mezőnyt:) Ha lesz megint ilyesmi peca és van lehetőség keretbővítésre is, akkor szólj légyszíves, mert szívesen lógatnék veletek én is:)

  Üdv
  Balázs

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük