Hírek-Esszék

Interzoo 2012 mozgóképes beszámoló

Mint ahogy említettem, időnként videó formájában fogok posztolni. A néhány napja véget ért Interzoo-ról hoztam egy kis videós szösszenetet. Nézzétek el, hogy kicsit időnként remeg, de csak a telóval csináltam a felvételt. Ettől függetlenül szerintem élvezhető 😉
Azért pár gondolatot megosztanék, ami így visszatekintve lecsapódott bennem. Először is azt látom, hogy a Pet biznisz töretlenül fejlődik. Iszonyatosan tőkeerős cégek mutatták meg magukat, akik akár több tíz milliós marketingköltséget is áldoztak az eseményre. Jól látható, hogy a két évente megrendezett kiállítás fontos a számukra. Nem csoda, hisz közel 40 ezer látogató érkezett idén is. Azonban idén több standon úgy éreztem, hogy a csilli-villi megjelenéssel igyekeznek palástolni, hogy nem igazán fejlesztettek az elmúlt két éveben…  Talán ez lehet a jele a válságnak külföldön, mert egyébként más jelét nem tapasztaltam a hazánkat „rugdosó” világ méretű gazdasági recessziónak…
Azért hogy konkrétumokról is beszéljek. Az idei Interzoo-n végképp átvette a hatalmat az akvarisztikai világítások terén a LED technológia.

Az jól látszik, hogy nincs egységes kép a ledes lámpák kialakítását illetően, de a fényerő már megfelelő akár egy tengeri, vagy egy növényes akvárium megvilágításához.

Ami viszont a jó hír, hogy szépen lassan esik a használható ledlámpák ára is 😉

A CO2 rendszerek esetén az látszik, hogy a drága nagynyomású rendszerek mellé egyre több nagynevű gyártó is kihozta az olcsóbb, belépő szintű megoldását is.

A Tropica cég sok új növénnyel is előrukkolt. Főleg a zselés 1-2-Grow növények közt lehet olyan új növényekkel találkozni, amiket jól lehet majd növényes akváriumokban alkalmazni.

Az Interzoo-s látogatásunk másik célja az volt, hogy személyesen is találkozhassunk azokkal a külföldi partnerekkel akikkel év közben csak az e-maileken keresztül kommunikáltunk.

Összességében egy nagyon jó hangulatú kiállításon vagyunk túl. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk. Egy biztos. Az itt látott termékek fogják meghatározni az elkövetkezendő két év akvarisztikai piacát. Kíváncsian várom, hogy mely termékek fognak beválni, vagy esetleg kerülnek a süllyesztőbe örökre.

Következzen a videós összefoglaló.

Hogy tetszett?

Tetszett
0
Imádtam
0
Nem is tudom...
0

You may also like

10 Comments

 1. Ezekről az olcsóbb CO2 szettekről szívesen olvasnék többet is. Konkrétan a Tropica megoldása (és a kiegészítő három palack) baromi jó árban van, birizgálja a fantáziám.

 2. Engem pedig a kis palackos-reduktoros változat adatai is érdekelnének, mert sehol nem találni róla infót és egyelőre a GA shopba sem került be. Nano aksik esetében – egy hasonlóan gazdaságos áron, mint a testvére – reális ellenfele lenne egy rendes nagynyomású rendszernek.

 3. Egy biztos. Az ilyen rendszerek kompromisszumokkal járnak. A dezodoros rendszer, az élesztős alternatívája. Talán kicsit egyenletesebben tud beoldani, de kb. fixen ugyanannyit . Ez lehet, hogy kevés, de lehet, hogy sok. Ez utóbbi kevésbé valószínű. Amiért mégis jó, hogy egyszerű, nem kell kotyvasztani, viszonylag kultúrált az átlátszó harang és jó áron van az utántöltő.

  A kispalackos rendszer gyakorlatilag ugyanaz, mint ami most is fent van néhány márkanéven a GA webshopban. Az ár érdekes lesz. Ha nagyon drága, nem érdemes árulni. Minimális minőségbeli különbségek tapasztalhatók a kispatronos CO2 rendszerek közt, de kb ugyan az a gyártósor mind. Sajna a patronok már relatíve drágák hozzá, bár a Tropica-ét még nem láttam.

 4. Köszi Nigro. Nekem még az az egy nem világos, hogy ezeket a harangokat naponta kell-e tölteni vagy sem? Éjszakára nem lenne sok a CO2?

 5. A kispalackosokkal kapcsolatban szerintem mindig az a kérdés, hogy egy átalakítóval elbír-e mondjuk egy 500-as palackot. Van-e olyan minőségű, hogy rá merjük bízni? Talán ebből a szempontból ígéretes a Tropica néven futó termék.

  Egyébként a harangokat naponta kell tölteni, pontosabban a világítás indítása előtt kicsivel. Ha pontosan adagolsz, elvileg be kell oldódnia a CO2-nek, ami felhasználásra is kerül, így nem lehet magas éjszakára. De a gyakorlatban ez kérdéses, biztos ki kell tapasztalni a mennyiségeket.

 6. Én is a napi adagolást tartom valószínűbbnek, de igazából sehol sem láttam még leírva. Lehet a mellékelt kézikönyv szól róla, de neten nem találtam információt. Kíváncsi leszek a GA-s fiúk véleményére is. Elvileg ma közelebbről is meg tudják nézni.

 7. Na emiatt a kiállítás miatt nem tudtam palackot töltetni – a helyi halas is oda utazott.
  Bocs hogy itt kérdezek, de némileg sürgős: szűrővásárlás előtt állok és nem találok infót sehol, mi a jobb, két kisebb szűrő vagy egy nagy (esetemben 2 db Eheim 2224 vagy 1 db 2075-ös? 180literre…

  Üdv innen Németországból!

  Kt

 8. 2 kicsi…

 9. Ha esetleg az egyik elromlik, a másik még tudja tekerni az aksit. De nálunk is egy 2075-el mennek a 180-asok. Normál esetben elég az is. Ráadásul kevesebb cső kevesebb macera.

 10. Egy nagy lett (2075)…. a
  Itt felénk (Baden-Württenberg) elég sok a használt akvarisztikai hirdetés, sokszor potom pénzekért. Nem tudom nem lehetne-e ebből valami módon a hazai piacot is segíteni – ha érdekel valakit írhat privátban bátran.

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük