Halak

Mik ezek a garnélák? És egyáltalán, ki ez a Chris Lukhaup?

Fejben a holnapi garnélás, rákos előadáson vagyok. Kavarognak a gondolatok. Vajon mit hallok holnap? Jó lenne kicsit felkészülni garnélából, ha már egyszer ott lesz egy világhírű garnélaszakértő figura….

Felettébb titokzatos híreket hallottam Szentgyo barátomtól Chris Lukhaupról, aki egy igazi természetbúvár. Expedíciókra jár, ahol rákokat garnélákat vizsgál és fotózik. Azt rebesgetik, hogy most is épp Chilében van, nyakig egy folyóban és ismeretlen rákfajokat fotózik. Hogy holnap hogy lesz Magyarországon…? Hát majd meglátjuk.

Chris-re gúglizva, egy sor ismeretlen rockénekes közt, fellelhető hivatalos weboldala, ahol sok hasznos információ található a garnélákról, rákokról, expedíciókról.
Chris Lukhaup igazi mókamesternek tűnik. Fotói 90%-án igazi metálos kéztartással és beállással pózol. Azon kevés fotósok egyike, aki szeret a kamera másik oldalán is lenni.

 

Azért az előadásra érdemes felkészülni, ne üljek már ott mint a kétszersült. Külföldi oldalak közül ajánlom a már említett http://www.crusta10.de, továbbá van egy kifejezetten garnélákkal foglalkozó fórum és egy igazán jó online garnélás újság. Sajnos az újság németül van, de meg lehet vele bírkózni. Magyar oldalakból kettőt találtam. Szentgyo-ét és Várkonyi Andort.

Ha ezeket mindenki átnyálazta, akkor jöhetnek a szép garnélás képek 🙂

forrás: http://www.shrimpnow.com

http://crusta10.de/

Hogy tetszett?

Tetszett
0
Imádtam
0
Nem is tudom...
0

You may also like

3 Comments

  1. Na aki nem jött el az előadásra az sajnálhatja. Jó volt, nekem tetszett és hogy többet mikor lesz erre lehetőség kis hazánkban…

  2. Bizony, bizony. Ilyen nem sűrűn lesz… 🙂

  3. Hát igen…de azért reménykedjünk, hogy lesz még ilyen 🙂

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük