Hírek-EsszékVizes csemegék

Beszámoló az első GA nyíltnapról

Hát ez is meg volt. Azt hiszem mindenki jól érezte magát. Akik valamiért nem tudtak eljönni, azoknak íme egy képes beszámoló.

A lázas elkőszületek helyett, inkább az eszetlen kapkodással jellemezném a nyílt nap megkezdését megelőző időszakot. A termékek ideszállítása Ferihegyről, hála egy delegációnak, több mint 2,5 óra volt. Ilyenkor mindig elgondolkozom, hogy egyesek miért egyenlőbbek nálam. Én is sietek kérem…. Na mindegy, hagyjuk, mert csak felmegy a pumpa.

Szóval a késést tetézte, hogy a délelőtt vásárolt IKEA „jörgebörge” vitrin összerakása is ránk várt, ami szintén komoly gondot okozott, hála a „gondos” svéd kezek hibás méretezésének. Végül azért csak összeállt az üvegketrec. A székek is a helyére kerültek.

Keymaker bebizonyította, hogy 12 és fél perc alatt össze lehet dobni egy Iwagumit és egy Ryubokut. 🙂

A megbeszélt kezdésre szinte mindenki odaért. Amig a később érkezőkre vártunk, régebbi AQUAJOURNAL-okat lapozgattunk.

Jó volt személyesen is megismerni azokat a nick neveket, akiket eddig csak az interneten keresztül ismerhettünk. Szép lassan megtelt az előadó terem. Akik ígérték mind eljöttek, aminek nagyon örültem. Ez bíztató jel arra nézve, hogy talán amit itt próbálunk szervezni, a hazai akvaristák körében valódi érdeklődésre talál.

A bemutatkozás után rátértünk a japán stílusu akváriumok bemutatására, Kitértünk az Optiwhite, nagy tisztaságú üvegre, az aljzatokra és a dekorációkra.

Néhány szót ejtettünk az aranymetszésről, háromszögekről fókuszpontokról. Ezekhez kiválló természetben előforduló és lencsevégre kapott példákat láthattunk, a teremben kiállított Zsila Sándor fotótárlaton.

Az előadás második felében gyönyörű növényes akváriumokat nézhettünk és elemezhettünk ki egy projektor hatalmas kivetítőjén. Ezért is és a fantasztikusan hangulatos helyért is nagy köszönet az Artwork Photo Pest  Stúdiónak.

A vetítés befejeztével, aminek Balázs kellemes zenei aláfestést adott (remélem máskor nem :)) a jelenlévők megtapogatták, kritikus szemmel megvizsgálták, a webshopból elhozott termékeket. Aki akart, akciós áron még vásárolhatott is.

A jelen lévők, engem, Viktort és Balázst kérdésekkel bombáztak, ami nekem nagyon jól esett. Ez azt jelenti, hogy érdekelte őket a téma és szeretnének minnél többet megtudni az akvarisztika szerintem legszebb ágáról.

Köszönöm, hogy eljöttetek és jelenlétetekkel emeltétek az est fényét.

Hogy tetszett?

Tetszett
0
Imádtam
0
Nem is tudom...
0

You may also like

5 Comments

 1. nagyon hangulatos volt a hely. péntek estére egy jó kis program volt. a dekoráció és a gyors berendezés miatt pedig le a kalappal előttetek Ati-Key, de tényleg.

  köszi mindenkinek aki eljött.

  A témáról az akvakertesz.hu oldalon is olvashattok:
  http://akvakertesz.hu/viewtopic.php?f=7&t=230&start=30

 2. Gratulálok,nagyon sajnálom,hogy nem tudtam elmenni(a vidéki élet hátránya),de talán a következőre !Mert ugye lesz !?

 3. Keymaker!

  Nagyon jó volt a zene! Eleve, az igénnyel is egyetértek, de a konkrét kiválasztás is jó volt. Az hogy egyesek még ezt nem tudják értékelni, nem baj. 🙂
  Mindenben fejlődnünk kell! 🙂

 4. TZ, köszi. 🙂 Úgy látom hogy egy embernél már átjött a szándékom… 😉

  (Már amikor alátettem, tudtam, hogy megosztó lesz, de én már csak ilyen vagyok…)

 5. Biztos nagyon hasznos és érdekes volt. Sajnálom hogy nem tudtam elmenni, bár azért van pozitív dolog is benne. Ha ott lettem volna, biztos rám ragad valami jó kis ada üvegtermék és a gatyámat is ott hagyom 😀
  Na de most viccen kívül, ugye terveztek még ilyeneket? Jó lenne esetleg egy teljes akváriumberendezős, hosszabb lélegzetvételő esemény. Arra biztos felutaznék Pestre. Persze gondolom nem egyszerű egy ilyet megszervezni, plusz azt is nézni kell, hogy anyagilag mi éri meg.

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük