Hírek-EsszékVizes csemegék

IAPLC 2010 – top 27

Elérkezett a pillanat! Az idei év  legjobb akváriumai nyilvánosak. A közel 2000 nevezőből íme a top 27. Sajnos ezek még nem a legjobb minőségű képek, mert egy kivetítőról lettek lekapva, de azért jól látható, hogy mennyire profi munka mind. A győztes akvárium az orosz Paul Boutin munkája. Az orosz blogger NATA elmondása szerint, Paul-t a fehéroroszországi luc-borovi cserjések és tőzegmohás lápok látványa ihlette meg, amikor elkészítette ezt a 450 literes medencét.

Valóban nagyon szép munka, bár megmondom őszintén, a top 27 bármelyik munkája végezhetett volna az élen 😉

Íme a képek:

Egytől egyig remek akváriumok. Nálatok melyik a top 3? 😉

Hogy tetszett?

Tetszett
0
Imádtam
0
Nem is tudom...
0

You may also like

13 Comments

 1. Ha nagyon dönteni kellene akkor talán az én sorrendem:26,22,17

 2. Nem rossz választás 😉 Nálam a 4-es a torony magas befutó.

 3. Igen! Vele is szemezgettem még .Bizony nagyon ott van az is.Egyébként gyönyörűszép az összes,de nem jön be minden stílus.Ami viszont igen,azok közül nagyon nehéz választanom.Tetszenek például a mostanában „divatba jövő” ,két oldalt magas,majdnem a víz tetejéig (láttam olyant ami ki is csúcsosodott a vízből) érő nagy,meredek sziklafalak / tömbök ,amik közt egy mély,szűk „szurdok” húzódik keskenyen.Tipikusan ilyen a 9-es,de erősen hasonlít ilyen értelemben hozzá a 24,23,19,16,10,8(és a 2-es is,de az nem jön be annyira).

 4. Jaja, a 4-es valami egészen különleges atmoszférájú.

 5. Hogy lehet egészséges „aljnövényzetet” növeszteni, ha mindent eltakar a lombkorona? Pl. 14, de akár 4-es is. Vagy azok kis fényigényű mohák alul?

 6. A 4-esen moha az aljnövény, ott elég az a fény, ami bejut. A másiknál hátul vannak a „fák”, elöl van az aljnövény. Így oda lehet fényt nyomni, ha előrébb van a fénycső a tetőn.

 7. 1) 21 2.) 22 3) 27 De szép még a 2,9,10,20
  Nekem az eső helyezett így kép alapján az első 3. nem lenne benne, már volt egy-két ilyen akvárium azok valahogy természetesebbek voltak (nekem). 🙂
  Ismét gratula a magyar nevezőknek.

 8. Nekem is a 4. a legszebb. A hangulata magával ragadó. Egy kicsit olyan fantasy-s, hasonló, mint a Legendában, mikor feltűntek az unikornisok az erdőben. Aztán 2. a 24-es,gyönyörű, a 3. az 5-ös, ahol mintha a halak madarak lennének, hatalmas rajokban a fészkeik körül:) Tisztára mint egy természetfilmen:) Egyből ráérez az ember, mit jelent az aquascaping.

 9. 4-11-1,

 10. Abszolút befutó nálam is a 4.

 11. Én is csatlakozom a 4-es őrülethez. Ahányszor ránézek, az az érzésem, hogy egy koponya szem üregével nézek farkasszemet 🙂

 12. Nem néztem a számokat és a 4es nagyon megtetszett.

 13. 14 , 10 🙂

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük