Hírek-Esszék

AME Akvarista Napok 2009

Rendhagyó módon, az idei Akvarista Napok a budapesti Állatkertben kerültek megrendezésre. A helyszín kiváló volt, az időjárás nem különben. A Greenaqua igyekezett kitenni magáért. A szűnni nem akaró tömeg a stand előtt, mindenesetre kellő visszajelzés volt.

Az első napon kilátogatóknak szinte lehetetlen volt az odajutás. Meleg fogadtatás innen, feketekapucnis csontbrigád onnan, szóval izgalmas feladatra vállalkozott, aki megpróbálta 🙂

A kiállítás az úgynevezett „Barlangteremben” volt. Hangulatos és elég nagy terület. Az első napon nyitáskor, még lázas pakolásban voltunk. Azonban úgy gondoltuk, hogy egy 32 literes GA akvárium berendezése akár a kilátogató közönséget is érdekelheti. A feladat Keymakerre hárult. Az alább látható berendezés az ő keze munkája.

Eközben lázas munkába fogtak a nano akvárium berendező verseny szereplői is. Nem kis feladatra vállalkoztak, ugyanis egy 10 literes kocka nanot berendezni, nem könnyű feladat. Volt pár jól sikerült munka és volt pár kevésbé, de a feladatot mindenki megoldotta. Gartulálok nekik, mert én biztos megizzadtam volna rendesen.
Óriási elánnal vetetették bele magukat a hatalmas kihívásba, hogy az apró akváriumukkal hatalmas sikert arassanak.

Volt itt minden, amit csak el lehet képzelni. Sárkány, várrom, gyöngysor, s mi szem, s szájnak ingere. 🙂

A kiállításon sok egyéb érdekes program is volt.


Aki ellátogatott a képen látható öblös hangú úriemberrel az Állatkert akváriumába, egy egészen egyedi idegenvezetésen vehetett részt. 🙂

De térjünk vissza a kiállításra. Persze útközben nem bírtam megállni, hogy ne lessek oda az Állatkert messzeföldről híres  Bonsai kertjére.

A nano verseny eredményhirdetésére igen sokan kíváncsiak voltak. Feszült izgalommal várták, hogy melyik munka nyeri el a legjobban a bírák tetszését.

Íme az első három:

Harmadik
Második
Második egyben közönség díjas
Első
Első

Voltak azonban a nanókon kívül egyéb látni valók is. Például azoknak akik lassan szeretik, csigaszex. 🙂

De alapos betekintést nyerhettünk különböző akvarisztikai szakirodalmakba is 😉

Persze a magamfajta, csak egyféle szakirodalmat olvas, azt is itthon… 🙂

Kétség kívül a kiállítás legharciasabb részlege közvetlenül a GA stand mellett volt. A szép betták között nehéz volt a legszebbet megtalálni.

Volt kint egy tengeri aki is Némóval, a fiatalság nagy örömére.

Az extrém akváriumok nagy meghökkenést váltottak ki mindenkiből.

A hajmeresztő jövőből ugorjunk vissza a múltba. Aquad akváriummúzeumát látva, megbizonyosodhattunk róla, hogy a japán üveg cuccok nem is olyan nagy dolgok. 30-40 éve már előszeretettel alkalmazták az üveget az akváriumi kiegészítők terén.


Gyermekkoromban még láttam működni vaskeretes akváriumot, aminek gittel volt kinyomva a széle. Öröm volt látni ismét egy működőt. De megdöbbentő, hogy velem egyidős légpumpák még gond nélkül működnek. Nem hiába no, azok még az örökkévalóságnak készültek….


Ezen kívül a terem előterében sok egyéb gyerekeknek szánt program volt elérhető. Arcfestés, aszfalt firkálás, pólónyomás stb.
Részünkről igyekeztünk a növényes akvaristák igényeit kielégíteni. Kiállítottunk egy Optiwhite akváriumot.


Berendeztünk egy 32 literes GA akváriumot Iwagumi stílusban,


Megtömtünk egy nagy vitrint, csupa akvakertész kiegészítővel.


Kihoztunk fákat, köveket, katalógusokat, növénytápokat, szinte mindent. Rettentő jó volt látni, hogy szünet nélkül voltak előttünk érdeklődők. Ugyanakkor nagyon furcsa, hogy mennyi ember van, aki még soha nem hallott növényes akváriumról. Öröm volt találkozni ismerős arcokkal és ismerős Nickekkel.
Aki pedig kihagyta, az ezt az akit nem láthata élőben 😉

Hogy tetszett?

Tetszett
0
Imádtam
0
Nem is tudom...
0

You may also like

9 Comments

 1. Jó volt látni élőben is a GA akvakertész csapatot, és hogy még a második nap végére is mennyi lendület volt bennetek. Abszolút profi volt a standotok, senki meg nem mondta volna, hogy ez volt az első publikus megjelenésetek, tényleg vonzotta az embert. Külön gratulálok a szépséges Iwagumi akváriumhoz Keymaker mesternek!
  Erősen motiváló volt megtapasztalni a felkészültséget, az elkötelezettséget és a segítőkészséget. Még egy magamfajta kutyaütő hobbiakvaristának is megbizsergette a szívét a növényes akvárium témája, aki inkább a halakért van oda és a növényeket inkább csak megpróbálja életben tartani, nemhogy költeményeket alkosson belőlük.

  Őrizzétek meg ezt a tüzet, csak így tovább!

 2. B.ssz! megint lemaradtam pedig be volt írva a telómba is csak nem állítottam be a riasztást. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!
  Jó lenne vmi. akvarista naptár.

 3. Sziasztok!

  A hétvége fantasztikus volt! A sok- sok pozitív visszajelzés mind ezt tanusítja. Mindenki érezhette , hogy a kedves látogatóknak valami plusz élményt és értékes információt adhatott át.
  Gratula a szervezőknek, kiállítóknak!
  Csak így tovább!
  Üdv: CsigaFan

 4. Hát ja! Krva jók voltunk! 🙂
  Nagyoin jól éreztem magam, és jókat beszélgettünk! Köszönöm mindenkinek!

 5. Szia!
  Nagyon tetszik ez a 32 literes. Részleteznéd, hogy csináltad? Hogyan marad meg ferdén a talaj? A víz mozgás nem egyenlíti ki? Mi van alatta? Milyen növényeket ültettél bele? Na és hol lehet ilyen szép növényeket beszerezni?

 6. Keymaker csinálta, mi az egyéb berendezést pakoltuk össze.
  A ferde talaj a „gyepszőnyeg” miatt marad ferde később. A vízmozgás ezt a talajt nem tudja megmozgatni. Alatta nincs semmi. Ennyi aljzat került bele. A növények a Tropicalfish-től és a kiállításon árusító árustól vannak. 😉

 7. szerettem volna eljutni én is de sajna nem sikerűlt. nigro te debreceni vagy?

 8. Nem vagyok debreceni, de hajrá Loki! 🙂

 9. azért gondoltam hogy debreceni vagy hogy tőbbször emlegetted veréb gabi bát.

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük