Technika

„Bekanyarolló”

– Szia Atti
– Szia Vik.
– Ezt nézd!
– Uh! Mi ez?
– Hullámos olló.
– Vazz az meg mire jó?
– Kivágja a vízipókot a sarokból… 🙂
– OK. Kipróbálom…

Hát így került hozzám ez a középkori kínzóeszköznek tűnő, ugyanakkor ránézésre valóban kecses eszköz. A különböző maláj és német fórumok nagyon dicsérték, hogy  mennyire könnyű vele mindenhová elérni és milyen jól lehet vele gyepet nyírni. Hát éppenséggel gyepem az van, és a fák között nehezen elérhető zugok is. Lássuk mit tud a „bekanyarolló”.

Szégyen és gyalázat, de nekem még nem volt se ADA, sem semmilyen akvarisztikai cég által forgalmazott ollóm. Még a hőskorból volt egy orvosi ollóm, ami mellesleg kb annyiba is került, mint az akvarisztikai ollók de lassan kezdett a leg leharcoltabb szerszámaim közé tartozni.  Elfogyott az éle, meg mire megnyírtam vele egy Rotala bokrot, szó szerint bedurrant az alkarom és másnapra izomlázam is lett… 🙂 Épp ideje volt tehát, hogy új olló után nézzek.

Fogásra kellemes, de a régihez képest szokatlanul nehéz volt.  Neki is láttam gyorsan, mert már nem volt sok időm hátra a lámpaoltásig. Arra is kíváncsi voltam, hogy vajon gyorsabban tudok-e vele haladni.

Az első pirospont azért jár neki, mert nem kell egész az akvárium aljáig letenyerelnem. Minél mélyebb egy akvárium és minél rövidebb egy kar, annál fontosabb ez a szempont. Az én medencém 50 cm mély és ráadásul nem is vagyok egy néger kosaras.

A nyírással nem tudtam azonban olyan gyorsan haladni. Sokkal kisebb sávot tudtam nyírni ezzel, mint a régi ollóval. Viszont a nyírás magassága sokkal egyenletesebb lett.

A hatalmas előnye azonban valóban az, hogy sokkal könnyebb vele a problémás helyek elérése. Nem volt olyan pontja az akváriumnak, amit ne lehetne vele precízen megnyírni. Pont azért, mert nem kellett a kezemet a talajig lenyomni, könnyedén tudtam a szűk ágak közt is dolgozni. Az egyetlen negatívum, ami a végére is megmaradt, az a súlya. A nyírás végére sajnos most is éreztem az alkarom.

Egy megoldást látok. Le kéne járnom lassan a sarokra a gyurmaterembe. Csak ott mindig furán érzem magam… lehet, hogy azért, mert egyedül én nyomok fekve csak a  rúddal…. meg a múltkor is…. oda jött hozzám egy fazon és kérdezte, hogy melyik aminót nyomom. Én meg azt válaszoltam, hogy  EI szerint tápozok. Azóta nem beszélgetnek velem…

Hogy tetszett?

Tetszett
0
Imádtam
0
Nem is tudom...
0

You may also like

13 Comments

 1. Valamelyik izomhuszár biztos szívesen meghajlította volna neked a régi ollód is. 😉

 2. Á, erre a gyepre nincs szó… Illetve eszembe jut egy-két trágárság, de azt inkább hanyagoljuk 😀

 3. Szeretem az ilyen postokat 😉 jól lehet vidulni rajta.
  Az ollót gyepnyíráshoz, HC-hez, glossohoz, fűfélékhez nagyon dicsérik. Nem olcsó darab, de nem nagyon láttam az ADA-n kívül gyártót ami ilyen jó hullámos ollót gyártott volna.

 4. Az előző post is jó volt, de ez is 🙂 A márkát direkt nem írtátok, hogy meglepi legyen? 🙂 HC nyírásra ezzel kíváncsi lennék 🙂

 5. Háhá én tudom milyen olló 😀

 6. Én is tudom 😀 És azt is hogy hamarosan lesz a shopban is 😀

 7. Hívni kell urigellert,majd meghajlítja….

  Hát én inkább veszek egy sima ollót , beteszem a satuba és meghajlítom 😀

 8. (nagyon)sok szerencsét:D

 9. Na jó tisztában vagyok vele,hogy óvatosan mert eltörik.Nem egyszerű dolog……:-)

 10. Semmi extra, felmelegíted malacpörzsölővel 🙂 az ollót, és fogóval meghajlítod lassan…

 11. Igen,de akkor elvész az a szép ezüstös színe.:-)

 12. Szerintem ha hőlégfúvóval melegíted ESETLEG jó lehet. DE azért csak óvatosan! :D:D

 13. Ó,köszönöm szépen a tanácsokat,összeszedem a családban az ollókat,ami a legjobban sikerül,azt megtartom:-)

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük