Hírek-Esszék

Beszámoló az Iwagumi gyakorlatról

Csütörtök este izgalmas gyakorlaton vehettünk részt. Iwagumi elrendezés gyakorlati óra volt. Azonnal kiderült, hogy jó Iwagumit csinálni nehéz feladat.

Az óra kezdetén, néhány kiosztott kőről kellett véleményt mondani. Érdekes megközelítések pro és kontra érvek hangzottak el, hogy adott kő tetszik-e vagy sem.

Nekem könnyű dolgom volt, mivel az én kövem kivállóan símult a tenyerembe. Így hát leginkább arra volt alkalmas, hogy jó messzire elhajítsuk. 🙂

Ezután előkerültek az Iwagumi készítésre alkalmas kövek. A feladat az volt, hogy ezekből válogassunk lehetőleg három darabot és készítsünk belőle egy kompozíciót.

A lázas munka eredménye sok remek kompozíció lett. Gyuri minden munkát egyesével véleményezett. Ekkor kezdett tudatosulni bennünk, hogy három kő, valóban harmónikus elrendezése mennyire nehéz és milyen sok apróságra kell odafigyelni.

Akik lemaradtak erről a gyakorlatról, de a következőre szeretnének bekapcsolódni, a következő feladatuk van. Hozniuk kell pár olyan követ, amiről úgy gondolják, hogy megfelelő alapanyag lesz Iwagumi készítéshez. Aki még nem rendelkezik ilyennel, az be is szerezheti a Vadon boltból. Oda levittük az összes GreenAqua-s követ is.

Jelszó: A blogon láttam, hogy itt vannak szép Iwagumi kövek. Abból szeretnék válogatni 🙂

A bérlet és az alkalmi jegyek ára a következő képpen alakul:

Egy alkalom ára: 1.500.- Ft

10 alkalmas bérlet ára: 10.000.- Ft

20 alkalmas bérlet: 15.000.- Ft

Gyuri egy 40 alkalmas sorozatot épített fel, ami témák szerint négyes blokkora oszlik. Tehát ez az Iwagumi 4 alakalom, a Ryuboku szintén, a Mizube, a technika, a növények és így tovább.

A bérlet alkalomra szól, tehát ha valaki nem tud eljönni valamelyik előadásra, nem bukja el a pénzét. Csak a lelátogatott előadások számítanak. Ezt azért írom így, mert félreértés volt belőle. Akárcsak a múlt óra díjáról, ami gyakorlatilag már a bérletbe számít. Tehát aki amennyit fizetett, a bérlet árából annyival kevesebbet fizet majd. Remélem így érthető, mert ez a része nem vol jól kommunikálva a dolognak.

A következő óra tehát szintén gyakorlat lesz, de már a kiválasztott kövekkel. Ha valaki mégsem tudna jövő csütörtökig választani, viszünk még ki követ Mikivel, de akkor már a kiválasztás kicsit kapkodósabb lesz. Mindenképpen a Vadon bolt meglátogatását, vagy egy kirándulást javaslok a közeli hegyekbe a jövő hétre 😉

A következő órán már a kövekhez illő substratról is beszélünk. És az Iwagumi stílusához illő növényekről is. Tehát aki eddig még vacilált, itt az alkalom beszállni Magyarország első aquascaper előadássorozatába.

Hogy tetszett?

Tetszett
0
Imádtam
0
Nem is tudom...
0

You may also like

4 Comments

 1. Juj, biztos izgalmas volt… 😀 De ne kövezzetek meg… 😀 Remélem minden előadásrol lesz post.. 🙂

 2. Nagyszerű ötlet! Nagyon jó lehetett az óra és a téma is! Téglát nem vitt senki? 🙂

 3. Néhány észrevétele ezzel a találkozóval kapcsolatban. Jó ötlet a modellezés a kövekkel, de egy elég fontos dolog hiányzott ehhez. Az asztalokra letett kövek, a legritkább esetben állnak meg olyan pozícióba, ahogy szeretnénk. A művelethez valami homokágy is igen csak szükségeltetik a gondtalan tervezgetéshez.
  Az utolsó emlékeim szerint 500 Ft volt egy alkalomra a beugró. Ez hogy lett a háromszorosa? Nem mintha ez így is nem érné meg, csak kíváncsi vagyok!
  Legközelebb szerintem én is jövök, viszem a saját kis Seyriu gyűjteményemet. 🙂

 4. Beszéltem erről a Gyurival. Ha többen lennénk, lehetne olcsóbb. Ha ingyen lenne, ott lenne 30-40 ember. Ha 500, akkor ott lenne 20, de ha 1500, akkor már csak az jön el, aki komolyan akar tanulni valamit. Aki pedig komolyan gondolja,az megveszi a 10-20 alkalmas bérletet, mert sokkal jobban jár.
  Ez az egyik ok. A másik, hogy egy Magyarországon elérhetetlen tudást kaphatsz óránként (60 perc) 750 Ft-ért. Matek korrepetálást meg 2400-ért. Tehát még így is rohadt olcsó.
  Most a kövek alá lettek valamivel támasztva, de a következő alkalomra, már lesz némi homok, meg lufik 😉
  De ha van ötleted, hogy hozzunk pár száz liter homokot, meghallagatom 🙂

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük