Hírek-Esszék

Európa kutya és macskakiállítás. Beszámoló.

Azoknak, akik esetleg egyéb elfoglaltságuk miatt, vagy a nagy dugók végett nem tudtak volna eljutni erre a rendezvényre, azoknak beszámolnék eme rangos eseményről.

Ritkán adatik meg, hogy egy kiállítást belülről szemléljek. Most, ezen ritka alkalmak egyike volt. Kiállítóként vettünk részt Európa legnagyobb kutyás, macskás rendezvényén. 15.000 kutya, 500 macska és több  mint 30.000 külföldi látogató vett részt a kiállításon. Ilyen horderejű kutyás rendezvény 15 évente van Magyarországon.  Sajnos ez abban is megnyilvánult, hogy gyakorlatilag megközelíthetetlenné vált a kiállítás. Volt olyan barátom, aki az Erzsébet hídon visszafordult, mert annyira reménytelen volt a kocsival való odajutás. Sajnos a dugók egy részének oka a rendezők sara, de erről majd később.

Mint mondottam, kivételesen a kiállításon belsősként vettem részt, ugyanis Magyarországon újdonságnak számító macska és rágcsálóalmokat állítottunk ki. Ezzel megtapasztaltam a kiállítók nehéz munkáját is. Azt kell hogy mondjam, nem egy leányálom ez a „vásározós” élet… 🙂

Ezért is tűntem el egy pár napra a blogról, mivel miután hazaértem, olyan erővel vonzott az ágy, hogy annak nem bírtam ellenállni. Mint akit baltával vágtak fejbe úgy aludtam, de gondolom ezt a fajta fáradtságot már mindenki ismeri.A kiállítók igencsak kitettek magukért. Hasonlóan színvonalas standokat az Interzoon láttam. Persze sok kiállító külföldi volt, vagy a külföldi anyavállalat segített be a magyar képviseletnek, mivel nekik nagy tapasztalatuk van a meggyőző megjelenésben.

 

A látogatók száma minden várakozást felülmúlt. Több tízezer embert vonzottak Európa legszebb kutyái, macskái, madarai és rágcsálói.

A kiállítás olyan méreteketet öltött, hogy a teljes Hungexpo területe kevésnek bizonyult. Hogy minden kutya és kiállító elférjen, még a teljes Kincsem-Parkot is igénybe kellett venni.

A kiállítók kitettek magukért. Mindenki igyekezett bemutatni legújabb termékeit. Megérkeztek például a 2009-es kutyaruha modellek. Abból is a téli kollekció.

2008-2009 téli kollekció

Az egyik csarnok adott helyet a show műsoroknak. Itt Agility és Best in Show bemutatókat rendeztek, de itt mutatták be tudásukat a rendőr és mentőkutyák is.

A cicások is kitettek magukért. Osztották a finomságokat, a gyrekeket játékokkal szórakoztatták. A cicák szépségükkel elkápráztaták a közönséget és a zsűrit.

Mi három vadonat új macska és rágcsáló alommal mutatkoztunk be a nagyközönségnek.

Azonban a kiállítás főszereplői a kutyák voltak. Itt voltak a kicsik:

A nagyok:

A szőkék:

A kék szeműek:

A hosszú szőrűek:

A kopaszok:

A szigorúak:

A szomorúak:

A pepiták:

És a jól öltözöttek:

Megvallom őszintén, soha ennyi kutyát nem láttam még egy helyen. 15.000 kutya mindenféle attrocitás nélkül, boldogan elvolt egymás mellett három napig. Sajnos ugyanennyi emberről, ez általában nem mondható el. Érdemes azon elgondolkozni, hogy akkor mégis mennyivel vagyunk különbek…

Erre ékes példa az a túlbuzgó biztonsági őr, aki miatt a dolgozói parkolóból való kijutás több mint 1,5 órába telt mindenkinek. Az úr, enyhe napóleon szindrómában szenvedvén, összetépte öcsém és sok más kiállító dolgozói belépőkártyáját és „Itt én vagyok az Elnök” felkiáltással 1000 Ft ellenében volt hajlandó kiengedni mindenkit. Ezt több külföldivel is eljátszotta, akiknél a helyzetet bonyolította, hogy azok nem beszélték a biztonsági őr „úr” anyanyelvét. Az i-re a pontot, a hanyag eleganciával kitöltött 1000 Ft-os nyugta tette rá:

De nem szeretném ilyen keserűen zárni soraimat. Hiszen fantasztikus három nap után vagyok. Rengeteg élménnyel és tapasztalattal lettem gazdagabb. Ráadásul Zumi és egy másik srác is meglátogatott innen a blogról, csak neki sajnos elfelejtettem a Nickjét. Nagyon jólesett, hogy eljöttetek.

Hogy tetszett?

Tetszett
0
Imádtam
0
Nem is tudom...
0

You may also like

3 Comments

  1. Biztos nagyon jó „kis” esemény volt, sajnos nem tudtam kimenni. Azt hallottam, hogy az amstaff ból volt a legtöbb kutya nevezve, nem tudom igaz-e, az a kedvenc kutyám… Most így jártam.

  2. Nekem az is csak pit-bull. Nem is értem, hogy akinek a törékeny garnélák a kedvencei, hogy csípheti a harci kutyákat?! 🙂

  3. Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget.Örülünk hogy ott lehettünk, igaz hogy nekünk csak kellemes élményeink voltak.Családunk legboldogabb tagja a macskánk lett.Hála a tőletek kapott macska szaláminak.

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük