Hírek-Esszék

H.A.C. 2009. I. Magyar Akvakertész Verseny

Hát ez a pillanat is elérkezett! A blog oldalán olvasható szavazás jelenlegi állapota szerint, közel 50 akvarista van Magyarországon, aki benevezné az akváriumát egy akvakertész versenyre. Induljon hát Magyarország első  Aquascaping versenye, a Hungarian Aquascaping Contest 2009 (H.A.C.), mely remélhetőleg egy versenysorozat első felvonása lesz.

Szívesen írnám azt, hogy a szabály az, hogy nincs szabály, de van. A nemzetközi versenykiírásokhoz hasonlóan, néhány pontban felsorolnám mik az elvárások a nevezők medencéivel szemben.

 1. A versenyen minden, az alkotó által növényes akváriumnak ítélt akvárium indulhat.
 2. A nevezések fotóját a [email protected] címre kell elküldeni 2009.11.11.-ig
 3. A fotók felbontása meg kell, hogy haladja az 1024*768-as felbontást. Természetesen minél nagyobb, annál jobb, de ne legyen nagyobb mint 5 Megabyte képenként. A kép JPG formátumba legyen elmentve. Aki a képeit nem szeretné e-mailben küldeni, lehetőség van URL címek megadására is, ahonnan a zsűri letöltheti a fotókat.
 4. A fotók utómunkálatainál csakis (ha szükséges) vágás, színkorrekció és élesítés engedélyezett. A fotó elkészítése alatt lehetőleg ne legyen az akváriumban technika. (szűrőcső, porlasztó)
 5. Egy akváriumról maximálisan 4 fotó küldhető, melyből minimum egy szemből, teljes egészében kell, hogy mutassa.
 6. Egy nevező, maximum két akváriumát nevezheti.
 7. Nem kizáró ok, más versenyeken való megjelenés
 8. Meg kell nevezni az akváriumban található növényeket és halakat (persze csak amennyit tudsz)
 9. Jelezni kell az akvárium indításának dátumát
 10. Kérjük elküldeni a nevezők elérhetőségét (Név, telefonszám, e-mail cím)
 11. Meg kell adni az akvárium technikai paramétereit
 • Méret, liter
 • Szűrés
 • Világítás
 • CO2
 • Vízcsere
 • Tápozás
 • Hardscape (kövek, fák, aljzat)

Minden nevező elfogadja, hogy az általa nevezett akvárium fotóját, a GreenAqua Kft. a későbbiekben  promóciós célokra felhasználhatja.

A verseny díjazása:

Az első három helyezett akváriumot díjazzuk. Mindhárom akvárium fotója, leírása és egy rövid interjú a nyertessel, megjelenik az aktuális Akvárium Magazin újságban. A verseny összdíjazása 150 ezer forint, melyet a Greenaqua Kft, a Fisch kft és a Tropicalfish kft. biztosít.

Az első helyezett nyereménye:

Az első helyezett nyereményének értéke meghaladja a 90 ezer Forintot. Lássuk mi a nyeremény?

Egy ADA Nano Iwagumi csomag,

A szettben a legjobb minőségű ADA termékek szerepelnek melyek a következők:

Továbbá az első helyezett, boldog tulajdonosa lehet, egy Eheim Ecco Pro 130-as külső szűrőnek töltettel, a Fisch Kft , az EHEIM magyarországi importőre jóvoltából, valamint a Tropicalfish, a Tropica magyarországi forgalmazója felajánlása révén, egy 30.000.- Ft-os Tropica növény vásárlási utalványt is magáénak tudhat.

A második helyezett nyereménye:

Gondoskodtunk róla, hogy a második helyezett se érezze magát vesztesnek. Nyereménye egy ADA ajándékcsomag, valamint Tropica és Jäger termékek. Értéke több mint 50 ezer Forint. Lássuk, mit tartalmaz a nyeremény?

A harmadik helyezett nyereménye:

A harmadik helyezett jutalma egy Green Aqua növény wellness csomag, egy 10.000 Forintos Tropica növény vásárlási utalvány a Tropicalfisch felajánlásából, valamint egy EHEIM 300 l/h compact szivattyú A Fisch Kft jóvoltából. Értéke 30 ezer forint.

Továbbá az első  három helyezett boldog tulajdonosa lehet, egy még meleg 2009-es ADA Contest Book-nak.

Az első öt helyezett egy éves Akváriummagazin előfizetést kap, valamint az első tíz helyezett jutalma még egy 2009-es ADA katalógus, továbbá egy szép oklevél.

A pontozás:

A szigorú zsűri meghatározott, más versenyeken már bevált irányelvek szerint pontoz. Hat szempont alapján értékelünk.

 1. Az értékelőre alkotott benyomás, összkép 100 pont
 2. Kreativitás, eredetiség 20 pont
 3. Kompozíció, egyensúly, összhang 20 pont
 4. A halak, növények harmóniája 20 pont
 5. Természetesség 20 pont
 6. Növények kondíciója, fejlettségi állapota 20 pont

A pontozással igyekszünk igazságosan és a nevező által is jól leszűrhető módon értékelni.  A pontozás eredményét mindenki megkapja az eredményhirdetéskor.

A bírák:

A három Greenaqua tag (Lantos Viktor, Farkas Balázs és Néder Attila) mellé, meghívtuk  Veréb Gábort a Tropicalfisch tulajdonosát, a Tropica magyarországi disztribútorát, Péter Bélát (Igéző), akinek gyönyörű akváriuamait már többször csodálhattuk és  Mark Evans (Saintly) az angol növényes akvarisztika meghatározó alakját az angol UKAPS fórum oszlopos tagját, hogy jelenlétükkel emeljék a verseny presztízsét.

Eredményhirdetés:

A benevezett akváriumok eredményhírdetése 2009.12.07.-én a http://hac-aquascaping-contest.com/ oldalon, www.akvakertesz.hu-n  itt a blogon, Viktor blogján valamint a www.greenaqua.hu oldalakon lesz megtalálható. Ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztó 2009.12.11.-én lesz este 18.00-kor az AWPest előadó termében.

Hogy tetszett?

Tetszett
0
Imádtam
0
Nem is tudom...
0

You may also like

13 Comments

 1. Az ötlet jó! Remélem a beküldött pályaművek is sikeresek lesznek, de könyörgöm! Magyar versenynek nem lehetne magyar nevet adni!!!!

 2. Na, ez egy igazán színvonalas, profi kezdeményezés. A zsűri szerintem szuper, a nyeremények is igazán ösztönzőek. Sok sikert kívánok minden versenytársamnak! Viszlát a ringben. 😀

 3. Köszi a kommenteket. Én már látom magam előtt a sok szép akit, úgyhogy izgalmas versenynek nézünk elébe.

  Aquad, igazad van. Viszont egy kicsit bátrabban gondolkodunk mint ami a jelenlegi hírdetésben szerepel, vagy látszódik. A versenynek nemzetközi visszhangja is lesz ebben biztosak vagyunk. A publikációknál is próbálunk erre figyelni. Az idei meghírdetés kifejezetten magyar akiknak szól, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy jövőre jönnek lengyelek illetve más szomszédos országból is.

  Sajnos az „akvakertész versenyt” rajtunk kívül senki sem érti. Még a magyar embernek is el kell magyarázni mi ez. De jogos a felvetésed. Köszi.

 4. Jáhhú, erre várok már egy hete hogy kint legyen végre a kiírás.
  Már várom a az eredmény hirdetést, a nyeremények nagyon ösztönzőek és nagyon jók (nem találok rá szót) 😀
  A szivattyú jó lesz a vízcserékhez 😀
  A 2009-es ADA katalógust meg meg akartam venni 😀
  Fő az optimizmus 😀
  Ati: az első link hibás, és itt is van egy hiba: „Tropica növény vásárlási utalvánnyt” 😉

  Sok sikert kívánok én is a versenyzőknek, és remélem lesz folytatása is 🙂

  Egy kérdés: Az eredmény hirdetésre és a díjkiosztóra bárki mehet??

 5. Persze a díjátadóra bárki eljöhet majd.

  Dani remélem az akidat viszontlátjuk a versenyben. Meg 2.5 hónapvan a nevezési határidőig. Addig bármi történhet. 🙂

 6. A csíkos napernyőt ki viheti majd haza ? 😀 Szavazáson arra szavaztak a legtöbben 🙂 Utolsó mondjuk? Ha találok akkor egy piros-fehér vagy kék-fehéret akkor állom 🙂

 7. Köszi Dani, hiba javítva 😉 Van egy jó hírem! A Tropica nyeremények megháromszorozódtak.
  Amennyi gyönyörű és ígéretesen alakuló akváriumot az utóbbi fél évben láttam… jó kis verseny lesz, ahol nem is biztos, hogy a nyeremény a legfontosabb, hanem inkább megmutatni, hogy igenis mi magyarok is tudunk szép növényes akváriumokat csinálni. Hajrá mindenki! Még van 2,5 hónap a határidőig. 🙂
  A napernyőt az olvasók fogják eldönteni, hogy kié legyen. Legyen ez a közönségdíj. Rendben?

 8. Lesznek külön méretbeli kategóriák?

 9. Az első versenyen biztos nem. De későbbiekben lehetséges.

 10. Sziasztok!
  Szerintem nem lenne rossz ötlet, hogy a már nevezett akváriumokat meg lehessen nézni az oldalon. CSinálhatnátok egy fület ennek is, én kíváncsi lennék,amúgy jó ötlet a verseny, üdv

 11. Szerintem ez nem olyan jó ötlet. Legyen inkább meglepi 😉
  Utána lesz fül 🙂

 12. 😀 végül is ti szervezitek, de ha a képeket nem is , egy számlálót azért kirakhatnátok, kíváncsi lennék, hányan indulnak el 🙂

 13. Tovább bővült a nyeremények sora. Az első 5 helyezett, egy éves Akváriummagazin előfizetést kap.

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük