Hírek-Esszék

…….KH teszt………

Körülnéztem a GA shopban és megdöbbenve tapasztaltam, hogy nincs KH teszt. Nem is volt, csak komplett tesztkészletben. Fogalmam sincs, hogy ez hogy maradhatott ki a szortimentből. Ha egy ügyfél nem rendel egy digitális pH kontrollert, észre sem veszem…

Pedig a növényes akvarisztikában a KH mérése alap. Mivel az ügyfél nagyon rendes volt és szépen megkért, hogy segítsek beüzemelni a kontrollert, ezért úgy döntöttem, hogy odafelé menet gyorsan veszek egy boltban KH tesztet neki. Mondanom sem kell, nagy pofára esés volt.

Bolt 1
Egy forgalmas hipermarket üzletsorán található bolt.

– Jó napot!
– Jó napot!
– KH tesztet szeretnék venni. (Az eladó a pult mögül ki és odavezet a cseppekhez és algairtókhoz)
– Csak ezek vannak.
– Csak Réz teszt van? (Kérdem totál ledöbbenve. Réz teszt kb 100 évente egyszer sem kell sztem)
– Igen (Vonja meg a vállát az eladó)

Boltból kifordulok, mondom magamban, nem lehet hogy ilyen peches legyek. Gyorsan elszaladok a városközpontba, mert emlékeim szerint ott van egy halas az üzletsoron.

Bolt 2
– Üdvözletem!
– Jó napot!
– KH teszt iránt érdeklődnék. (Közben felmérem  a boltot. A fele horgász, a fele akvarisztika. Sok ilyen bolt van, általában semmi sincs. Hát itt sem)
-pH teszt?
– Nem KH.
– Nincs sajnos csak Metilénkék.
– Jó köszönöm az nem kell. (És igyekszem rövidre zárni)
– Várjon, felírom. Már rég nem keresték… P…H… teszt
Hagytam, hogy felírja és elköszöntem…

Bolt 3
Most már nem lőhetek bakot. Innen kb 500 méterre van egy Stop Shop. Benne az ország legnagyobb állatos lánca. Na ott tuti lesz. Nem volt…
Ott azt tanácsolták, hogy menjek át a Plazába. Ok, ha már a délutánom erre megy, hát átmegyek a Plazába.
Itt két bolt is volt, még emlékezetem is rá. Na ez rosszul nem végződhet gondoltam.

Bolt 4-5
Először az alsó boltba mentem. Nagy nehezen a dekoltázs (sorry a szeme színére nem emlékszem :)) talált nekem egy 5 az egyben csíktesztet, de az egyetlen márkát, amit sosem vennék meg, annyiszor megvezetett már a tesztje. Na most mit tegyek. A dekoltázs azt mondta maradjak, az eladó meg  hogy gondolkozzak. Hosszas vívódás után úgy döntöttem megnézem a másik boltot is .
Végigsétáltam az emeleten, de a bolt sehol. Megkérdeztem egy szúrós-szemű biztonsági őrt, hogy mi rémlik neki állatos bolt ügyben itt az emeleten. Kicsit több, mint 2 percig gondolkozott és kibökte, hogy ő nem találkozott ilyen bolttal az emeleten. Nem tudom, de ha én biztiőr lennék a 2. emeleten, még azt is tudnám hány lépés oda-vissza a folyosó. Na mindegy. Telefonos segítséget kértem. Kiderült, hogy egy emelettel lejjebb van a bolt. Azaz csak volt, mert csak a hűlt helyét találtam. A kirakat nyomaiból látszott, hogy valaha itt állatok éltek, de mögötte csak a csupasz falak díszelegtek.

És itt feladtam. Ebben a városban nem lehet csak úgy elszaladni KH tesztért. Telefon, utánajárás és célirányos utazás. Csak ez működik. Sajnos.

Hogy tetszett?

Tetszett
0
Imádtam
0
Nem is tudom...
0

You may also like

9 Comments

 1. Nos a plazás és egyéb ilyen jellegű akvárium shopokkal nekem is ez a tapasztalatom. Gyorsan megnéztem most az egyik bolt webshopját, ahol én is vásárolni szoktam, nos nekik van KH teszt és több cég tesztjét is tartják, ugyan ők Pesten vannak.
  Amúgy a plazáktól sok jót ne várjon az ember, kivéve, ha dekoltázsra vadászik 🙂

 2. Persze én is tudok olyan helyet, ahol lehet kapni, de itt az az érdekes, hogy egy városrész összes boltját bejártam egy olyan dolog után, ami szerintem alap, hogy legyen. Én naiv úgy gondoltam, hogy útközben simán veszek bárhol…

 3. Nos ha ezt Debrecenben próbálod, ott 5-ből 4 boltban van, sőtt több választék is.
  De most épp Győrben lakom, és itt nem hogy KH teszt nincs, de még az alapdolgok is szegényesek (nem beszélve hogy minden szinte 40%-al drágább: S )
  Így marad a netes rendelés….

 4. Sima Neptunos csepegtetős GH-KH tesztet sem kaptál?Itt nálunk a lakótelepi 1X1 méteres horgász-halas kisboltban is van,tán 4 db százasért.Nem értem,hogy nem tartanak ilyet….

 5. Ez a durva, hogy még az sem volt. Pedig azt tartani nem nagy befektetés.

 6. Szép.Látod ez az amikor szakmailag teljesen képzetlen emberek vezetnek-nyitnak ilyen kereskedést.Itt is bevezetném,hogy legalább egy kisállat tenyésztői szakmája legyen vagy a tulajnak,de még inkább az eladónak.

 7. Nos, én Pécelen lakom, és a Maglód melletti Auchanba szoktam járni bevásárolni. Ott most nyílt egy kisállat kereskedés, amiben kutya-macska-horgászcikk-akvarisztika van. Na gondoltam benézek, felmérem a helyet. Egész nagy méretű üzlet, de az akvarisztika nem a legnagyobb benne. Van növényes akvájuk, amiben a növények kategóriákra vannak osztva. A legolcsóbb kategóriás növények aszem 750 ft… ba vannak… a legdrágábbak meg több ezer. A legdrágább kategóriában ha jól láttam a növények mérete volt a lényeg… tehát ha magas a növény, akkor drága. 🙂 Látta az egyik eladó rajtam, hogy nézegetek és toporgok ott, így odajött és kérdezte hogy segíthet-e? Mondom neki hogy Nano akváriumot szeretnék. A szemeit jobban kinyitva, fejét alig észrevehetően oldalrabillentve reagált, és láttam rajta, hogy jobb, ha segítek még pár szóval: – Tudod Nano, tehát kicsi, olyan 10-20 literes akvárium.
  Közben hogy mégjobban megértsük egymást, kezemmel mutattam, hogy mennyi az a 10-20 literes akvárium. 🙂
  Nem volt, nem is hallott még róla. Úgy látom, ebbe az üzletbe is csak kajáért fogok menni… :S

 8. Az „ügyfél” én voltam. A digis kontrollert csak ajánlani tudom mindenkinek. Legalábbis azon kollégáknak, akik szeretnének egy jól működő növényes akit, de kevés idejük van foglalkozni vele. (Kb 10 napja üzemeltük be az akit, de a mindenféle vezetékeket azóta sem volt időm elrejteni. 🙂 ) Nigronak külön köszönöm, hogy segített összerakni a rendszert. Kicsit szerényen fogalmazott azzal, hogy „segített”: saját kezűleg összerakta és beüzemelte a teljes rednszert, közben figyelmeztetett a hibákra, és hasznos tanácsokat adott. Én meg csak figyeltem, és közben ittam egy kávét…. Nigro is 🙂 Ez az első növényes akim, szinte semmit sem értek hozzá, de egy hét után már nyírni kellett a növényeket, mert valódi dzsungel alakult ki. Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek a greenaqua-t. Persze KH tesztem azóta sincs… Ha valakinek van konkrét ötlete, honnan lehet beszerezni, várom az útbaigazítást.

 9. Üdv itt! 🙂
  Azóta érkezett Red Sea szett. Neked azt javaslom, mivel a többi mérést is érdemes időnként elvégezni 😉

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük