Olvasók

Lacka relaxációs sarka

Sziasztok!
Magamról annyit, hogy 20 éve van akváriumom, de az elmúlt fél évben, amióta rátaláltam erre az oldalra, többet tanultam, mint előtte. Ezért köszönetet mondok Nigronak, Keymakernek és minden hozzászólónak.

Akvárium:

Méret: H:225 M:100 Sz:160 (bal) 60(jobb)
2000 Liter
Világítás: 400WHQI 6000K
Szűrés: 2db 1000L/h beépített,1500L/h belső szűrő
Fűtés: nincs
CO2:10kg-os palack non-stop
Tápozás:Zöldítő+KNO3
Vízcsere:heti30%
Növények: több fajta kardfű,crypto,páfrány,moha,stb.
Halak: 8db vitorlás, 50db szumi, 300db neon, 10db szifo, 15db rézlazac, 6db algázó márna

Bocs a rossz fotókért, de az nem hobbim.

Hogy tetszett?

Tetszett
0
Imádtam
0
Nem is tudom...
0

You may also like

33 Comments

 1. Nekem nagyon tetszenek ezek a jó dzsungeles akváriumok, élőben azért nagyon komoly lehet ez a 2000 liter!!

  Arra lennék kíváncsi, hogy a 30% vízcserét hogy oldod meg? Az azért heti 600 liter víz csere, elég melós lehet…

 2. Hát ez elég profi. Nem semmi az a 2000 liter…

 3. Azért a villanyszámlától biztos szívrohamot kapnék, 300w HQI az szép lehet plusz még a szűrők is.

  A vízcserére és is kíváncsi lennék, arra is hogy, hogy oldod meg, hol tárolsz annyi vizet (gondolom a csapban), és hogy mit csinálsz annyi vízzel…

  Meddig bírja a 10kilós palack a szolgálatot? Mivel oldod be, hogy 2000éizerben kb. 30ppm legyen a co2 szint, bár gondolom soha nem volt annyi 😉
  És hogy hogy oldod be, több helyen vagy hogy?

  Bocs hogy ennyit kérdezek, de ritkán látni ekkora akit 😉

 4. 2000 liter. Ez igen. Gratulálok hozzá!
  Nagyon tetszik. Esetleg írhatnál még róla. Főleg az üzemeletés érdekelne. 🙂

 5. Épp a minap gondolkodtam,hogy nagyon várom az első óriás növényes akváriumot.De ekkorára nem gondoltam.Igazi dzsungel.Ebben aztán mutatnának az olyan halak,amelyek együtt úsznak.De a háromszáz neon nem semmi.Nagyon tetszik,gratulálok.Csatlakozom az előttem szólókhoz,szeretnénk többet tudni róla.

 6. Nem „szakad le a mennyezet”?Jó kis súlya lehet.Ennek már alapot kell csinálni.

 7. Hát ez nem semmi!Gratulálok!Viszont arra kiváncsi lennék mikor gyomlálsz(m:100 pl.aki alját)fürdőgatyát veszel fel és mászol bele?:D Mert ezt csak így tudom elképzelni!

 8. Szia!

  10perc nézés után is alig találok szavakat! Durva élmény lehet élőben látni. Csatlakoznék az előttem szólókhoz hogy azért írhatnál a karbantartási dolgokról. Meg nekem nem világos hogy akkor most egyik helyen 60cm mély az aksi másik oldalon meg 160?

 9. Húúúúúú Ez big tank 😀 😀 De jó hogy nem sügéres akva. Eddig csak sügéresben láttam magán embernél ekkorát.. Szép Grat hozzá (kisebb kerti tó)

 10. A hátulja egyenes fal mellett van, ez látszik, a jobboldala 60 cm, a baloldalon meg egy méterrel kijjebb lóg.

 11. Köszönöm a gratulációkat.Az akváriumban 30cm-es dél-amerikai halak voltak,amíg meg nem találtam Nigrót.Szívem szerint lecseréltem volna kisebbre,de meglévő anyagból kell dolgozni. A víz slagon megy a lefolyóba,azután a slag föl a zuhanyra és töltés.INADSZ!A feleségem is sokszor szívroham gyanus,de a mosógépre fogom.A palack 3 hónap,a bubik majdnem összeérnek.A reduktor 60-as KPEcső kb.70cm szűrőgolyókkal töltve.CO2 és a víz is föntről lefelé.Az egyik szűrő visszágára van kötve.A SERA teszt szerint madnem sok a CO2.Családi házban lakok,nincs az alap magerősítve.A gyomlálás valóban problémás.Először kertitavi csipesszel,ollóval kezdem,aztán,amikor a nejem hoz egy sört,hogy nyugodjak meg,akkor veszem fel e fürdőgatyát.De úgy is problémás.Karhossznál magasabb akvit nem szabad csinálni.Egyébbként most már a berendezést is másképp csinálnám:kevesebb fajta növény,letisztultabb,japánosabb stilusban.Sajnos a háttér muszáj,mert csak az eleje üveg,a többi fémváz és öntött műanyag(így felébe került és mobil)

 12. Köszönöm Croissant!Úgy ahogy mondod.A hátulja 2m,az eleje a ferdeség miatt 2.25m.Kicsit sarokakvárium.

 13. Nagyon komoly! 20 éve láttam élőben kb ekkora akváriumot, többszáz neonnal, igaz nem ilyen szép növényest. Nagyon ütös ennyi neonhal egy akváriumban. Gratulálok, nagyon szép lett.
  Takaritás mennyi időt vesz igénybe?

 14. Nagyon komoly!

 15. Azért azt sajnálom, hogy a fotózás nem a hobbid… Odaállhattál volna, hogy még jobban érezzük, mekkora is ez az aki. 😉
  A dícséretet köszönöm a blog összes résztvevője nevénben 🙂

 16. Te egy „őrült” vagy, atomkirály az akvárium ha nagy leszek és lesz házam (saját) akkor majd én is csinálok ilyen sarkot. Nem parázik az asszony hogy sokat foglalkozol az „mamuttal”? Az enyém ha a 200 literessel bíbelődöm 2-3 órát már ki akar dobni. Jó sűrűn vannak a növények, nekem talán túl sűrűn, nem bírnám melóval de nagyon szépen csinálod, drakulálok!!! Csak így tovább! Küldhetnél több képet, nincs haver aki csinálna párat?…

 17. Azért a mosógép nem fogyaszt annyit ha csak nem ipari, bár az akit elnézve, talán abból is a nagyobbat részesíted/részesítitek előnyben 😀

  Én úgy érzem hogy túl ok benne a zöld, valami nagyobbra növő pirosas növény jól nézne ki benne. Mondjuk tigris lótusz az szép is lenne talán és nőhetne jó nagyra egy ekkora nagy akiban

 18. Köszönöm mégegyszer a hozzászólásokat.A nejemnek nem árultam zsákbamacskát annak idején.Egyébbként a kocsmában is el lehetne tőlteni azt az időt.Itthon legalább szem előtt vagyok. Egyébként a növények előtt elég tágas az úszótér,csak a képeken nem látszik.A kardfű 70cm-re van az üvegtől ültetve. Sajnos a pirosas növényeknek kevés a fény,a gyorsan növők felnyúrgulnak.Hetente nem akarok úszni.Ez meg az anyagiak eléggé lehatárolnak.ADA tápot se kell vennem.
  Egy profi fotóst beszerzek.
  INADSZ! A mosógép vicc volt.Szerintem 7-8000/hó.Egy 300 literes tengeri ennek többszöröse.

 19. Azt a 300 át! 😛 Gyönyörű, gratulálok hozzá! Azért ehez nem kevés munka, és türelem kell..

 20. Gratulálok a szép akváriumhoz én is. Hogy vittétek be, falat bontottatok hozzá vagy ott építetétek össze?:)))

  Na de félre a viccel, valóban szép, élőben még jobb mint így,bár nem láttam egy hónapja.

  üdv: czine

 21. Gratulálok!
  Végre valaki aki szintén „nagyban” csinálja a vizikertészetet.
  Én 800 literessel próbálkozom több kevesebb sikerrel.

 22. Ilyen akváriumokat nézegetve azt gondolom, hogy a Campona és az Állatkert szégyenkezhet, hogy magyar akvaristák otthon ilyeneket csinálnak, és ők képtelenek erre, pedig ez a hivatásuk.

  Egyetértek azzal, hogy a 60 cm-nél magasabb akváriumok fenntartása rendkívüli odaadást követel, ez az egyik legfontosabb technikai megjegyzés. A látvány azonban sok fáradtságért kárpótol.

  Valóban – ha teheted, majd tegyél közzé kérlek jobb minőségű fotókat is. Illetve jó lenne élőben látni…

 23. CZINE zsivány vagy.Nélküled nem jöhetett volna létre az ablak bontás project.Ezért örök hála.
  KEYMAKER!A Camponában és az Állatkertben megélhetési akvaristák dolgoznak.Más az üzlet és más a hobbi.Meg gondolom a keret is adott.Elnézést,ha valakit megsértettem,nem akartam.
  Volt egy díszhalboltos aki vérbeli akvarista volt,aztán egy év mulva azt mondta,hogy muszáj gömbakváriumot árulni műnövénnyel,mert erre van igény.Ő meg ebből él.Bocs hogy elkalandoztam.
  Az akvárium Kiskunhalason van.Néhány kérdést fel tudnék én is tenni élőben.

 24. Szerintem majd a nyári holiday-szezonban szervezzünk oda egy blogtalálkozót 🙂 Szerintetek?

 25. Van ott egy jó kis horgásztó, meg egy tuti horgászbolt. Megfordulok arra néha-néha 😉

 26. Kiskunhalas? Itt van a szomszédban:)
  Lacka, ha nem sikerül fényképezőt találni, szólj aztán Tószegről átzötyögök vonattal:)

  Véleményem pedig hasonló a többiekéhez (Eddát idézve): Totál brutál! 🙂
  Le a kalappal;)

 27. És a blogtalálkozón szétszedjük ésközösen alkotunk valami tutit.Benevezzük az AGÁra.Ebben a kategóriában tuti befutó.Mindenki hozzon valamit.Én adom a vizet.
  Van két tó is meg bolt is.Ha jól emlékszem a bolt honlapján láttam először a Nigro nevet,aztán meg a GOOGLEban,de oda én írtam.
  PROCI! A képek már mennek,de azért köszi.Bár a halak nem valami fotogének,pedig nem kívántam tornasort tőlük.De azért átzötyöghetsz sörözni,kitárgyalni,megbeszélni,sörözni.(Ja,azt már írtam)

 28. Szia lacka72!

  Most olvasom, hogy kiskunhalasi vagy. Hihetetlen! Én is:)
  Össze kellene hoznunk 1 klubdélutánt, akváriumkibeszélés egy kis sörrel kombinálva…:) Halas melyik részén vagy megtalálható?

 29. Szia lacka72!

  Ha olvasod , válaszolj kérlek:)

 30. HZSHALAS! Bocs,de kicsit zsúfolt voltam mostanában.
  0670/2570-302

 31. Üdv Lacka72 !

  Amikor a blog hangos lesz egyszerűen csattintok az ujjaimmal ! 🙂
  Addig csak gratulálni tudok neked !(TE egy „örűlt” vagy)
  Rengeteget nézem az oldalt és az ajánlottakat is.Remélem egyszer én is fel merem,tudom tenni a saját br.200l-es fotóit.

 32. hello norbi vagyok gratulálok az aksihoz!!!!!én most akkarok inditani egy nagynyomású co2 rendszert egy 300as aksiban nálad meddig birja a palack,ugy látom nincs rajta mágnesszelep,ez a képek tanulsága szerint nem is nagyon kell…

 33. Lehet tudni valamit, hogy mi lett azóta az aksival?

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük