Hírek-Esszék

Levinen látogatása

Levinen meglátogatott ma. Furdalta az oldalát a kíváncsiság, vajon élőben hogy néz ki az akváriumom. A tiszteletére az 54 literesben is beüzemeltem az élesztős CO2-t.

A telefonos egyeztetés kicsit nehézkesre sikeredett, mivel péntek éjszaka sikerült a moziban elhagynom telefonom.

Béke poraira. Az első telefon, amit igazán tudtam szeretni...

Béke poraira. Az első telefon, amit igazán tudtam szeretni…

A „becsületes” megtaláló nem jelentkezett… Sőt inkább gyorsan kikapcsolta a telefont, hogy másnap, mire észrevettem hogy eltűnt, már csak a hangposta kapcsoljon be.

Ráadásul a film sem volt akkora szám, mint amit vártam tőle. Az interneten valami „filmszakértő” állítólag visított a röhögéstől. Én is szoktam, de nem ezen.

Trópusi vihar

Trópusi vihar

Szóval ma új telefon, új SIM kártya után is rohangáltam és sirattam a régit.

Levinen látogatásának apropója, hogy ő is szeretne csinálni egy szép, növényes akváriumot. Ehez az összes információt és képanyagot „begyűjti”. Örültem neki, mert ezek szerint nem pusztába kiáltott szó a blogos ténykedésem. Hosszasan beszélgettünk az akvarisztika jelenlegi magyarországi helyzetéről és arról, hogy hogyan keverdtünk bele ebbe a hobbiba. Sokáig ültünk az akváriumok előtt és csak beszélgettünk.

2008 07 29

2008 07 29

2008 09 07

2008 09 07

2008 09 08 11:30

2008 09 07              11:30

Hihetetlen, hogy ismeretlenül is, ha valakinek hasonló az érdeklődési köre, akkor a közös téma szinte kifogyhatatlan tárháza a beszélgetésnek. Létezik egy másik oldala is egy jó hobbinak. Ajtókat nyit, gátlásokat old, állandó gondolkodásra és eszmecserére késztet. Ezáltal tovább fejlődik és vele együtt mi is.

Uff beszéltem.

Hogy tetszett?

Tetszett
0
Imádtam
0
Nem is tudom...
0

You may also like

5 Comments

 1. Köszönjük a beszámolót 🙂
  Szerintem ezzel minden akvarista így van, ha valami újat lát elkezd gyűjteni adatokat véleményeket és végül a teljes döntésképtelenség határán vagy elmegy a kedve az egésztől vagy nekilát egy elképzelt, átgondolt verziójának…
  A beszélgetés egy olyan dolog, hogy sokszor én is megjártam azt, hogy eljött valaki és órákig veséztük az akvarisztikát, mondjuk mást is 🙂 de a lényeg ez volt…de fordítva is, ha én elmentem valakihez, akkor egy kis idő elteltével kezdődött a „nem iszunk egy kávét?, kérsz inni?, stb…” és órákig dumáltunk szintén az akvarisztikáról…
  vannak elvek, érvek, ellenérvek és bele lehet merülni a témába elég rendesen 🙂
  Sajnálom negatív élmény részét a dolognak, de további írásokat várom és grat a bloghoz!
  Üdv.:Nikol

 2. Köszi, igyekszem. Gondoltam egy blogba belefér egy kevésbé akváriumcentrikus írás is.

 3. A találkozó valóban nagyon jól sikerült. Az itt található fotók már adtak némi képet az akváriumokról, de élőben látni, igazi élmény volt. Izléses berendezés, harmónikus hatás, szép, egészséges élővilág, egy igazi dísze a lakásnak. Örültem a lehetőségnek!! 🙂

 4. Haliho!Nigro,csak gratulálni tudok ehhez az oldalhoz.A profizmus csimborasszoja:) Ha nem gond,ezentul sürübben benézek,mert nagyon érdekes dolgokat olvastam már eddig is itt.Csak igy tovább!:)

 5. Én is csak dicsérni tudlak 😛 Tényleg nagyon jó az oldal és a képek is. Viszont! a Trópusi vihar sztem baromi jó 😀
  Persze kell hozzá hangulat, hogy élvezetes legyen 😀
  Üdv: Zamu

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük