Olvasók

Scooterfish 240 literes Iwagumi akváriuma

Indítottam: 2009 Március 14.-én

Típus: Iwagumi Stílusú

Méret: 240liter – 120x40x50

Világítás: 3x Sera blu sky 38w, 3x Sera plant color 38w Napi 12 óra

Szűrés: Evolution külső szűrő (Aqua-Pro 2)

Aljzat: Fekete bazalt U0 40kg

Háttér: Fekete öntapadó (Multi-fix fólia)

Kövek: Zebra Stone

Vízcsere: heti 2x 50%

Növények trágyázása: SERA Floredepot 9,4 kg , Happy Carbo 2ml/nap,Happy Profito 10ml/hét, Red Sea Co2 Bio System

Növények: Hemianthus callitrichoides “Cuba” 32 tő

Egyenlőre ennyi még annyi , hogy ha nincs Nigro oldala, talán sosem szretem meg az akvarisztikát 🙂 és ezt a csodálatos japán stílust.

Későbbiekben lecserélem a köveket Seiryu kövekre, hogy még jobban probáljam elérni a hatást.

Várom a véleményeteket ne kíméljetek 🙂


Hogy tetszett?

Tetszett
0
Imádtam
0
Nem is tudom...
0

You may also like

8 Comments

 1. Hy Scoo… ez egy dinamikus kezdet, letisztult akva világ számomra.
  Meg jegyezném nem vagyok hozzáértő csak nézegetek 🙂 tetszik az egyszerűsége és szépsége…. (Jahh és sokallom a vízcserét de ez csak én vagyok 🙂 legalább friss.. 😉 sikert az akvarisztika világában…

 2. Szerintem ezek a kövek tök jók.
  Én nem cserélném le.
  Az aki nagyon szép lesz, ha meg tudod tartani ilyen formában.

 3. Nagyon tetszik ez a fotózási módszer, mintha csillagos égboltot látnék a növények fölött. Eredeti. Ahogy már mondtam, a képeken látható előtéri növény a HM, nem a HC, ezért pár hét alatt a víz felszínéig nő az egész – nem igazán való előtér növénynek az ilyen. Működhet, de rendkívül gyakori vágást kívánna…

  Itt van, csináltam egy elemzést a berendezésedről. 😉

 4. scooterfish, pár észrevétel:
  Talán jobb lett volna, ha a kövek egyenletesen eloszlanak az akiban. Nekem a középső üres rész fura. Legalábbis így csak a növénnyel. A bal oldali egyforma magas kövek talán kicsit sok.

  A gyep egyébként jó lesz ha kitölti a teret.
  Talán jobb lett volna, ha kevesebb elemből építkezel. Én lehet középen csináltam volna 3-4 kő segítségével valami formát. térben megfelelően döntögetve. Esetleg kisebb darabok mellette. Hogy kicsit természetesebb képződmény szülessen.

 5. Scooterfish, nagyon szépen elindítottad az akit. Amint Keymaker es Viktorlantos is írta, egy kicsit másként rendezheted a köveket a jobb hatás érdekében.
  Nekem tetszenek ezek a kövek, szép dolgokat lehetne kihozni, főleg ha több is volna, hogy ki lehessen választani a jó kombinációkat.
  Nekem is van egy ötletem az elrendezésre :

  http://img188.imageshack.us/img188/2631/screenshotxiw.jpg

 6. Szia, az Igezo elképzelése szerintem is jobb, és nagyon minimális átalakítással megoldható, egyébként szép lesz, én még raknék bele pogostemon helferit, nagy személyes kedvencem, illetve az utricularia is gyönyörű , nézd meg a tropica oldalán van róla egy teljes cikk, és nem utolsó sorban képek….
  Egyébként szép, és jó nagy az akvárium, ha benövik a növények, rakj majd fel képeket.

 7. Köszi srácok a segítséget probálom a legjobbat kihozni magamból teszek fel új képet ha megvolt az átrendezés.

 8. A Zen kertészet sokkal rafináltabb és áttételesebb annál mint aranymetszés, direkt harmóniák, jól észlelhető arányok. Híres kertekben is meghökkentő disszonanciák, aránytalanságok és törések vannak, legalább is nekünk avatatlan szemeknek meghökkentők és értelmezhetetlenek.
  Azt javaslom ne rámold át egyből, egyáltalán nem rossz ez, pont a disszonanciák azok amik tetszenek. (persze a párhuzamos vonalak tényleg nem előnyösek).
  Inkább olvass Zen kertekről hátha előbbre jutsz (ami majdnem kizárt persze, legalább is nekem az volt. Amikor sokat olvastam róla és azt hittem érteni vélem mindig rájöttem, hogy dehogy. Vagy csak egy nagy átverés az egész és valójában nincs is semmi rendszer bennük, csak az a 1-2száz ember a világon állítja ezt, akik azt mondják magukról, hogy értenek hozzá)

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük