Hírek-Esszék

Ünnepélyes H.A.C. 2009 díjátadó

Minden készen áll, már csak a vendégek hiányoznak

Számos érdeklődő látogatott el az AWPEST előadó termébe, hogy jelenlétével megtisztelje a díjazottakat. Az eljutás megpróbáltatásait tetézte, a péntek esti budapesti irdatlan csúcsforgalom, ami úgy tűnik évről-évre, napról-napra nagyobb és reménytelenebb.

Teltház 🙂

Gyors előkészületet követően, este 6 órára minden készen állt a díjkiosztó ünnepség vendégeinek fogadására.

Úgy döntöttünk, hogy most a Dragon kövekből rakunk össze egy hardscape-t.238Az eredmény egész jó lett szerintem. Keymakernek ez már nagyon megy. Őt, mint a hogy a fenti képen is látszik, a háttérnövények helyére ültettük. A karanténjának egyéb oka, hogy az akavarisztika egy igen fertőző ágával foglalkozik. Így érthető, hogy az aquascaping 39 fokos lázában égett… 🙂

Valamivel 6 óra után belefogtunk az első 10 helyen végzett akvárium bemutatásába.6A kivetített akváriumokon keresztül igyekeztünk általános hibákra és erősségekre is felhívni a figyelmet.

Orbán Hunor (Orpheus)

Orbán Hunor (Orpheus)

17

fél N-Dee és családja

20

Szecsei Tibi (Cecska), mellette a „gondolkodó” Histi

Az első 10 helyezett jutalma egy 2009-es ADA katalógus egy Tetra 2010-es falinaptár és egy szép oklevél volt.

Orbán Hunor 5. helyezett

Orbán Hunor 5. helyezett

91 liter

91 liter

A negyedik helyen Böröcz Attila 288 literes akváriuma végzett.

13

Pataki Csaba Fisch Kft. (bal) és Böröcz Attila (jobb)

Mystery of Eden

Mystery of Eden

Az első öt helyezett egy éves Akváriummagazin előfizetést is nyert. (Sajnos az AME nem tudott megjelenni az eseményen, de ezúton is gratulálnak minden résztvevőnek és persze a nyerteseknek.)

A harmadik helyezett Bodnár Zsolt akváriuma lett.

Egy csepp természet / One drop nature

Egy csepp természet / One drop nature

A harmadik helyezett jutalma egy Green Aqua növény wellness csomag, egy 2009-es ADA katalógus, egy 10.000 Forintos Tropica növény vásárlási utalvány a Tropicalfisch felajánlásából, egy EHEIM 300 l/h compact szivattyú, egy Tetra ajándékcsomag A Fisch Kft jóvoltából, továbbá egy egy éves Akváriummagazin előfizetés. A nyeremény  értéke 35 ezer forint.

Bodnár Zsolt (bal) Pataki Csaba Fisch Kft (jobb)

Bodnár Zsolt (bal) Pataki Csaba Fisch Kft (jobb)

Zsoltot – aki egyébiránt a Desperado együttes oszlopos tagja –  nem hagytuk szó nélkül távozni. Néhány kérdést azért nekiszegeztünk az akváriumával kapcsolatban. Ezekre készségesen válaszolt is.

"Mennyi hajlakk szükséges az Eusteralis beállításához?" :)

„Mennyi hajlakk szükséges az Eusteralis beállításához?” 🙂

A második helyezett Grubits Ferenc holland stílusú növényese lett. Hihetetlenül gyorsan sikerült remek fejlettségi állapotra hoznia az akváriumát.

160 liter

Miután őt is alaposan kifaggattuk, boldogan vette át megérdemelt jutalmát.

Kató Béla Tropicalfisch (bal) Pataki Csaba Fisch Kft. (közép) Grubits Ferenc (jobb)

Kató Béla Tropicalfisch (bal) Pataki Csaba Fisch Kft. (közép) Grubits Ferenc (jobb)

Nyereménye egy ADA ajándékcsomag, valamint Tropica és Jäger termékek. Értéke több mint 50 ezer Forint. Lássuk, mit tartalmaz a nyeremény?

* ADA Drop Checker
* ADA Hal Wellness (3 termék)
* ADA Superge
* ADA Do!Aqua egyenes csipesz
* Jäger 25W fűtő (A Fisch Kft jóvoltából)
* 20 ezer Forintos Tropica növény vásárlási utalvány (A Tropicalfisch Kft jóvoltából)
Valamint az Akváriummagazin újság egy éves előfizetése, az Akváriummagazin jóvoltából.26Az első Magyar Akvakertész Verseny a H.A.C. 2009 győztese Juhász András Balázs lett. Gyönyörű akváriuma egyöntetű sikert aratott a zsűri előtt.

Az első helyezett nyereményének értéke meghaladja a 90 ezer Forintot. Lássuk mi a nyeremény?

Mighty jungle

Mighty jungle

* Egy ADA Nano Iwagumi csomag,
* A szettben a legjobb minőségű ADA termékek szerepelnek melyek a következők:
* 1db. ADA Cube Garden Mini M Nano akvárium – 20 liter (36×22×26 cm)
* 2db. ADA Aqua Soil Amazonia II – általános növénytalaj – 3 liter
* 5kg. ADA Seiryu kő

Juhász András, N-Dee (bal) Néder Attila, Nigro (jobb)

Juhász András – N-Dee (bal) Néder Attila – Nigro (jobb)

Továbbá az első helyezett, boldog tulajdonosa lett, egy Eheim Ecco Pro 130-as külső szűrőnek töltettel, a Fisch Kft , az EHEIM magyarországi importőre jóvoltából, valamint a Tropicalfish, a Tropica magyarországi forgalmazója felajánlása révén, egy 30.000.- Ft-os Tropica növény vásárlási utalványt is magáénak tudhat. Végül, de nem utolsó sorban,a jövő évi  Akváriummagazin előfizetés is a nyereménye része.27Azt gondolom, hogy méltó befejezése volt ez az alkalom az első hazai akvakertész versenynek. Köszönet a bőkezű felajánlásokért a szponzoroknak, valamint hatalmas köszönettel tartozunk az AWPEST Kft.-nek, hogy ezt a gyönyörű előadótermet és a szükséges igen komoly technikát a rendelkezésünkre bocsájtotta. A segítségük nélkül nem sikerült volna.
Túl vagyunk tehát az első tapasztalatokon. Igyekszünk a hibáinkból tanulni. A nevezők is sokat tanultak az értékelésekből és saját tapasztalataikból. Minden adott, hogy jövőre meghirdethessük a II. Akvakertész Versenyt.

Hogy tetszett?

Tetszett
0
Imádtam
0
Nem is tudom...
0

You may also like

2 Comments

  1. Ahányszor a versenyről olvasok, mindig büszkeség tölt el, és ezért úgy érzem részemről is kijár az elismerő taps és a hisztérikus toporzékolás :p mind a szervezőknek, mind pedig a résztvevőknek. Jövőre remélem még többen fognak/fogunk nevezni és még szebb kompozíciók születnek.
    Kár, hogy nekem ezekről a találkozókról mindig le kell maradnom… 🙁

  2. Én pedig annak örülök, hogy ezek a kezdeményezések a határainkon túlra is elérnek. Az idei versenyen is volt 2 aki is, ami Erdélyből nevezett.
    Éppen ez a csodás az internetben, hogy a távolságok általa legyőzhetők. Abban biztos vagyok, hogy egyszer még Veled is fogunk találkozni személyesen. 😉

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük