Technika

Deck házi CO2 reaktora

Egy madáritató az alapja, levágtam az itató elejét és kicsit tágítottam a nyílásán. A 600l/h-ás motor is átesett egy kis fazonigazításon, rövidítettem rajta, de úgy, hogy szerelhető legyen. Az első robbantott ábrán látszik, hogy könnyen takarítható, szerelhető. 😀

A gáz bevezetése, a motor gyári kiömlőcsonkján keresztül van megoldva, az amúgy levegő porlasztásra szolgáló csonkot kivezettem a házon kívülre. Így a motor apró buborékokra porlasztja a gázt, az alul lévő szivacs, pedig felfogja a gázt, hogy ne tóduljon ki egyből, oldatlanul.

A szabdalkozás miatt, nyílván eltolódtak a tapadókorong helyek, ezt orvoslandó, kicsit ezt is meghakkoltam, alulra is került egy korong, hogy fixen álljon a rendszer. A befoglaló méretei : 4*6*20

Hogy tetszett?

Tetszett
0
Imádtam
0
Nem is tudom...
0

You may also like

20 Comments

 1. IGEN tudom, a lábam…

 2. Ügyes vagy Deck, ötletes és tetszik….(Én tettem volna bele műanyag szűrő labdát mint a bemosókba)..

 3. Köszönöm! Még akármit is lehet belerakni, majd ki kell tapasztalni.
  Nagyon komoly, valamikor délután raktam be a rektort, most bubiznak a növényeim a nagyban, se táp, se semmi 😀

 4. Szia Deck!
  Nagyon jó lett a reaktorod! Tetszik a megoldás és a design is szuper. Teljessen gyári hatása van! Ha a teljesítménye is olyan jó mint ahogy kinéz akkor tuti sok örömöt okoz majd a növényeidnek 🙂 . GRATULÁLOK!

 5. Szia!Remek tényleg lett!Két kérdésem van (saját felhasználás céljából:) A motor ami hajtja a gázt, vízpumpa vagy egy régi szűrőből van? Kb.mennyibe kerülnek a „hozzávalók”?

 6. warrior, Jucco köszönöm az elismerő szavakat.

  Jucco: ez egy viszonylag új belsőszűrő, vágott házzal. A madáritató kb. 400 ft, a szűrő 2500. A szivacs, a gyári szivacsa a szűrőnek, a tapadókorongok szintén. Tehát ~3000-ből megvan, ha újonnan veszed a hozzávalókat.

 7. Príma!(Tudom hogy nem a reklám helye, de leírnád melyik típus?)

 8. Glassico jp-13f Az itatót nem tudom sajnos.

 9. Szia!

  Az egyszerűségben a nagyszerűség 🙂
  Ügyi vagy. Kettő kérdés: a co2 miről megy ill. mekkora akiban van ez most?

 10. 126 literben van, és lesz is. Egy kilós palackról megy.

 11. deck !

  Nem kellene valami megjegyzést írnod az „ötleted ” mellé ?
  Ez csak kérdés ….

 12. Főnökúr!

  Mit hagytam ki?

 13. Nem érdekes… semmit.
  Csak ismerős valahonnan ez a madáritatós dolog.
  Lehet az alapötletet már láttam valahol.

 14. Ja…

  Tehát, ha nem is ez a konstrukció, de a Főnökúrtól származik az alapötlet! Röstellem, hogy kihagytam, remélem nincs harag Gabibácsi…

 15. deck !

  Te vagy az , akire sosem haragudnék.

 16. Ennek örülök!
  Remélem, minnél hamarabb tudok menni a növényekért, már csak „pár” követ kell vennem(mert a táptalaj már megvan ugye 😉 )

 17. Nem tudjétok egy 2kg-os apalck tölltve 2kg?vagy a töltőtömege annyi? Meddig bírja adagolni a co2-őt átlafelhasználás melett…?

 18. Szia Jucco,

  Természetesen a töltőtömege a 2kg. Azt, hogy meddig tartana nálad a 2kg palack, senki nem tudná megmondani. Nálam a 200 literesben, átlagosan 2bubi/sec, napi 11 óra üzemelés mellett, lassan 5 hónapja megy. Talán ebből tudsz nagy vonalakban következtetni.

 19. de hogy en is irjak az ellenpeldarol. 240-es aksiba 1 honap a 2 kg rendes hasznalat mellett.

 20. Ez a tapasztalati különbség abból adódik, hogy különböző töltöttségű palackot használtunk. Míg én a fullosat hoztam el, addig Viktornak az üres jutott. 🙂 A Vajad utcából már én is hoztam el olyan palackot, mely utólag kiderült, hogy ereszt, így a gáz jelentős rész már azelőtt lelécelt, hogy megvettem volna. Ez két hétig bírta összesen. Érdemes a helyszínre vinni a reduktort, amivel ellenőrizhetjük a nyomást, ill. egy eresztés vizsgálatára megfelelő sprayt, akár borotva habot.

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük