Olvasók

Ata7 230 literes Cayman110 professional akváriuma

A kezdetektől napjainkig, pontylazacos akváriumom. (Ata7)

DSC02118.JPG (271 KB)

DSC02129.JPG (286 KB)

DSC02160.JPG (217 KB)

DSC02941.JPG (328 KB)

DSC02944.JPG (327 KB)

DSC02949.JPG (367 KB)

Hogy tetszett?

Tetszett
0
Imádtam
0
Nem is tudom...
0

You may also like

20 Comments

 1. Szia! Nem ártana kicsit többet tudnunk az akiról. Mióta megy? Van-e CO2 adagolás? Milyen világítást használsz?

 2. Üdv.

  Január végén indult,tehát majdnem 1 éves.Persze növényvilág némileg átalakult a kezdetek óta.CO2 adagolás nincs. A Happy-Life 3 fázisú növénytápját használom .A világítás a gyári szett csövekkel megy.Az egyik 30W Aqua Relle/lilás/ a másik szintén 30W TL-D 54-765/zöldes/ típusú. Lehet ez semmit nem mond ,de ez van ráírva a csövekre. Mivel aktuális lenne a csőcsere szívesen vennék tanácsokat,hogy milyenre célszerű cserélni,hogy a halak is és a növények is jól járjanak.Az akvarista.hu-n próbálom olvasgatni az erről szóló topickot de a 30ezer hozzászólást mire végigolvasom,,,,, Szóval a lényeg csőtípus/2db/ és ha nem akvarisztikai cső akkor hol kapható. Ha tetszik az akváriumom és van kérdés szívesen válaszolok.A csőcserével kapcsolatos tanácsokat pedig előre is köszönöm.

  A.

 3. Jahh a jelenlegi fénycsövek Philips típusúak 🙂

 4. Sziasztok!
  Ez hihetetlen, én mnimum a dupláját tippeltem volna a világításra…

 5. A 230 literhez a 60W világítás, még épp elegendő a kis és közepes fényigényű növények tartásához. Ez jól látszik az akidban. A minimális mennyiségű zöld pontalga nem zavaró. Én sepciel nem szeretem a szikla hátteret, de tetszik a megoldás, hogy anubias-t ültetsz rá. A CO2-t azért megpróbálnám, biztos vagyok benne, hogy gyorsabban fognak nőni a növények. Ezt a növekedést CO2-vel 4-5 hónap alatt el lehet érni.
  Picit statikusnak indult a berendezés, de a vége felé a vasfával és az újabb növényekkel jobb lett. Én még a háttérre és a vasfára kötöznék jávai mohát. Sokat dob a látványon.
  Világításra a nem akvarisztikai fények közül a 6500 K-es Daylight csöveket javaslom. Nálam Osram 865 vált be, de jó lenne, ha tudnál a Watt számon növelni. Pl. T5-re cserélni a T8-as világítást.

 6. Nigro kösz a reakciót,jávai mohával már 3x próbálkoztam,de a sziámi algaevők állandóan bezabálták.Csak annyi maradt most amiben a garnélák elbújnak a háttér mögött 🙂 .Most adok túl a sziámikon /10cm-esek/ és akkor újból próbálkozok a mohával.Egyébként meg azt vettem észre,hogy nem is volt nagyon szép a mohám,kérdés a sziámik miatt-e vagy esetleg nem tetszett neki valami.Tapasztalat a jávaival kapcsolatban?

 7. Nálam még nem volt gond vele. Itt olvashatod az igényeit:
  http://www.tropica.com/productcard_1.asp?id=003

 8. Helló!
  Az lenne a kérdésem, hogy a mohát a háttérhez, hogy lehet hozzákötni? Tudom, hogy hogyan szokták, egy fához, vagy kőhöz, de egy háttérhez? Annak mi a módja

 9. http://edak.cellkabel.hu/ Itt van leírva menj a cikkekhez és alulról az ötödik. Én csak eddig itt láttam leírva

 10. Ezt már láttam, de ez konkrétan mohaháttér készítés. A meglévő háttérre nem lehet tapadó koronggal hozzá rögzíteni a hálót (gondolom Én).

 11. Ha valamiféle habanyagú a háttered, akkor abba lehetne kis „pöcköket” szúrni, így hozzádamilozhatnád a mohát a háttérhez.

 12. Az indasz által linkelt leírást valószínűleg tovább lehetne gondolni úgy, hogy a már meglévő háttér és a tappancsokkal ellátott rácsot víz alatti ragasztóval összeragasztod – persze csak ha a pöckök nem jelentenek megoldást.
  Bár ekkor nem tudom mekkora kár keletkezik a háttérben egy esetleges szétszedésnél.

 13. deck, tomks kösz!
  tomks milyen az a víz alatti ragasztó? :O

 14. Hát hirtelen rákerestem, külföldi oldalakon találtam valamit, remélem nem értelmeztem magamat félre… 😐
  Itt egy link mindenesetre: http://www.aqua-man.com/subdetails.asp?product_num=2981

  Másik megoldás lehet a medencékhez használt javítókészletben kapható ragasztó, de ez csak tipp.

 15. Nem lennék biztos benne, hogy a medencékhez való ragasztó jó erre a célra. Szerintem valami egyszerűbb megoldást kellene megpróbálni, ami nem is hagy nyomot, ha a későbbiekben esetleg át szeretnéd alakítani az akváriumot vagy megunod a mohát, akkor ne maradjon már ott tappancs a háttérben, vagy bármi.
  Bár ezt Te látod jobban zamu, hogyan lehetséges, mi még nem láttunk képet, de én először megpróbálnék fát neki dönteni a háttérnek, ami neki nyomja a mohát. Ha a háttered felülete kissé „recés”, lyukacsos, a moha egészen biztos pár hét alatt odatapad. Amikor a fát elveszed, biztos hozzá is tapad majd a moha, de óvatosan le tudod szedni arról. Én valahogy így kiügyeskedném a legegyszerűbb megoldással, ezután ha nem sikerül ily módon, akkor próbálkoznék mással. Persze kérdés, hogy a faágak elférnek-e a háttér előtt.

 16. ÉS a 4 sarkán nincs egy kis rés?? oda betudnád gyömöszölni a hálót, és később majd leszednéd. Vagy egy hálóval bevonod a háttered és vmi műanyag pöcköt belenyomsz a háttérbe amit később ki tudsz szedni. ( milyen anyagú a háttér??)

 17. hát még nincs háttér (majd jövőre), csak érdekel.
  amúgy majd hungarocell + csemperagi a terv.
  Ez az ágas ötlet jónak tűnik.

  Lenne még egy kérédésem(ez aktuális) olvastam, hogy gömbmohákat is szoktak felrögzíteni mindenhova 😛 ennek mi a technikája? damillal rákötözik az ágra? a gömbmoha gondolom nem tapad meg soha, vagy mégis?

 18. Ja így könnyebb a helyzet hogy még csak készülőben. Majd tervezésnél próbáld úgy kialakítani a hátteret, hogy könnyebb dolgod legyen a mohával.
  Egyébként nem lebeszélni szeretnélek, ha Neked nagyon tetszik, akkor lehet háttered, de egy szép növényes akinál a gyönyörű lépcsőzetes elrendezéssel kialakított háttérnél nincs is szebb. Az akvárium hátlapja nem is látszik annyira, max a vízfelszín alatti pár centi, mert ugye azt szoktuk mondani, hogy jobb mélységérzetet kelt ha nem éri el a háttérnövényzet a felszínt. Nem beszélve a sok hasznos tértől amit elvesz a háttér. Az AGA versenyen induló akváriumok között hány olyat látsz aminek van beépített háttere? Persze ha nem ilyet szeretnél, akkor más. Akkor hagylak 🙂 .

 19. Ezt az „elvet” már olvastam, és láttam, hogy nem raknak bele hátteret, mert sok helyet foglal, na de ha növényeket ültetek rá? akkor végülis nagyobb felületet biztosít a növényesítésre nem de? 🙂
  Na de ez még a jövőév zenéje 😀
  Ha végre egyszer elkészül, megosztom veletek.
  Kösz mindenki segítségét 🙂

 20. Nálam az anubiasok a háttérre injekciós tű segítségével vannak rögzítve ,de a mohát is lehet hasonlóan./aquamorf háttér/

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük