Olvasók

Danikaaa 60 literes akváriuma

Az ötlet úgy jött, hogy akváriumom legyen, hogy apukám nem engedte, hogy bármilyen más állatot tartsak. Ezért kezdtem akvarizálni. Most már nem is tudnám elképelni az életemet halak nélkül. Bár már nagyon régóta horgászok. Az akvárium augusztus óta van meg. Azóta még jobban beleszerettem, de még nagyon kezdő vagyok, és mivel még csak 13 éves vagyok van mit tanulnom, egyelőre nem kapok nagyobb akit.

Az akvárium egy szett, mert még akkor nem tudtam melyik miből jó. Mérete 60 liter, és íves, de már ezt megbántam hogy íveset választottam.

Szűrés: Eheim Pick Up 2008-as belső szűrő.
Világítás: egy tetőbe épített gyári 15W-os fénycső.
A fűtést egy automata Jäger szolgáltatja.
A halak: 11 neonhal, 4 panda cory, és talán lassan lesz Ramirezi, vagy kakadu sügér
Növények: Anubias barteri var. Nana, Sagittara, és Jávai moha
Növénytápozás: Ferplast Co2 Energy Classic fogja szolgáltatni karácsony mert azt kértem a Jézuskától 😀

A világítás fel lesz turbózva erre, csak azt nem tudom, hogy 2 cső elég lesz-e, vagy inkább a 4 csöves legyen.
Ezeket a csöveket néztem ki hozzá: Sera plant color, Sera daylight brilliant, Sera Blue sky, Sera tropic sun, milyen párosítás lenne jó a négycsöves armatúrába??? Mindből egyet, vagy esetleg párok, vagy más márka? Ja igen, mind 18W-os.
A piócákkal már meggyűlt a bajom, de egy teljes nagytakarítással sikerült megoldani

Hogy tetszett?

Tetszett
0
Imádtam
0
Nem is tudom...
0

You may also like

27 Comments

 1. Inadsz:
  Abban az armaturában már benne van a fénycső. A négy csövest válaszd. Úgyis lehet őket külön is kapcsolni(ahogy a fotón látom).

 2. ÉS maradhatnak benne a csövek??? vagy inkább legyen a 2 csöves és akkor 2 db 28w-os sera csövet belerakni.?

 3. inadsz,
  a 14W-os fénycső helyére nem tudsz betenni 28W-osat, 1. más a hossza is a csőnek 2. az elektronikus előtét sem a 28W-oshoz való benne. Szóval szvsz a 4 csöves lenne a legoptimálisabb(4×14 pöpec T5-ből).
  Vagy veheted a 2 csöveset és amellé meg maradhatna a régi T8 is ami most van (15W).

 4. Pontosan, ezek 14 w-os T5 csövek, elektronikus előtéttel, van benne egy reflektor a csövek alatt. Inkább a 4 fénycsöveset válaszd, vagy ha tudsz még egy kis pénzt hozzátenni(még egy 10-est), akkor HI-5-ös 4*24 w ha jól emlékszem, ugyanekkora csövekkel(60 centisekkel). Mindkét modellnél vannak, tropical, marine és aqua csövek, melyek tetszés szerint kombinálhatóak.

 5. Ja és persze nem lehet ennél nagyobb teljesítményű csövet belerakni.

 6. Annyi vízre valóban elég 4*14w.

 7. inadsz: Sztem ezt az akciós Ferplast CO2 cuccot nem fogod tudni megvenni. Én pár hónapja érdeklődtem ennél a cégnél a szettről, de azt mondták már nincs meg. Csak nem frissítik az oldalt.

  A Dymax armatúrák ezeket a fénycsöveket használják:

  DYMAX T5 TUBE 14W (WHITE)
  DYMAX T5 TUBE 21W (WHITE)
  DYMAX T5 TUBE 28W (WHITE)
  DYMAX T5 TUBE 35W (WHITE)
  DYMAX T5 TUBE 14W (BLUE)
  DYMAX T5 TUBE 21W (BLUE)
  DYMAX T5 TUBE 28W (BLUE)
  DYMAX T5 TUBE 35W (BLUE)
  DYMAX T5 TUBE 14W (PINK)
  DYMAX T5 TUBE 21W (PINK)
  DYMAX T5 TUBE 28W (PINK)
  DYMAX T5 TUBE 24W (WHITE)
  DYMAX T5 TUBE 39W (WHITE)
  DYMAX T5 TUBE 54W (WHITE)
  DYMAX T5 TUBE 24W (BLUE)
  DYMAX T5 TUBE 39W (BLUE)
  DYMAX T5 TUBE 54W (BLUE)
  DYMAX T5 TUBE 24W (PINK)
  DYMAX T5 TUBE 39W (PINK)
  DYMAX COMPACT FLUORESCENT PL13W (WHITE)

  Sajnos a méretükről nem találtam infot, de ha a 60 cm-es armatúrában 14W-os T5 csövek vannak, a 90-esben meg 21W-osak, akkor valószínű más W/cm aránnyal dolgoznak, mint a többi gyártó, szóval lehetséges, hogy csak a saját fénycsöveikkel kompatibilisek az armatúráik. Bár ez e-Pet nemrég azt a tájékoztatást adta telefonon, hogy sera fénycsövekkel is szerelhetők ezek az armatúrák…(?)

 8. Van a Rex, meg van a HI-5 világítása a dymax-nek. Az első fele a rexé, a másik a HI-5é. Meg vannak kompakt csöveik is. A Sera tudtommal nem gyárt T5-ös csöveket, így nem túl valószínű, hogy lehetne cserélgetni.

 9. Így már lehet beszélgetni!

 10. Két csöves rex nincs, most a boltban tudtommal. Viszont nem is tudnád beletenni ezeket a csöveket. Amit csinálni tudsz az az, hogy vagy 1-1 tropical, illetve aqua csövet kérsz a két csöves armatúrához, vagy 2-2-t a 4-eshez.

 11. Akkor a ferplast-os cuccot nézek máshol. ( asszem Zoodom-ban van). Tehát A csöves armatúra ( Dymax rex 4) és 2 tropical és 2 aqua fénycső, ha jól értelmeztem. A piócákat eddig úgy tűnt sikerült kiirtani de most megint találtam benne 3-at :@ :@ !!!!
  Vagy inkább megveszem sajátpénzbőkl majd a Ferplastos cuccot és kérek egy HI-5 armatúrát.
  Kössz Nigró hogy újra feltetted

 12. Na, kész az armatúra, lehet érte jönni. Csöveket is kicseréltem: 2 tropical, 2 aqua.

 13. Deck!! Házhoz szállítással nem lehetne amúgy is úgy rendeletem volna. Amúgy kösz hogy megcsináltad és kicserélted a csöveket

 14. A Ph szint 7-7,5
  Az összkeménység 16
  Karbonát keménység: 14

  Az értékek egy Neptun csöpögtetős teszttel jöttek ki.

 15. Van egy hírem!! Eladom ezt az akit és veszek helyette egy 72 litereset. A szűrés már megvan egy Evo 2206-os lesz ( Keymaker ha tudsz ennyiért jobbat várom)
  A világítás a Dymax Rex armatúra lesz elég az 56 watt vagy legyen inkább a HI-5???
  Aljzat Sera Floredepot lesz és rá ez http://www.aquadepo.hu/shop/product_info.php?cPath=30_47&products_id=2639 nekem bejött a fekete aljzat. ( ez jó lesz???)
  Amit biztos szeretnék az Otocinclus Affinis és sziámi algaevő
  ide még kéne valami
  Növények hát itt teljes sötétség van.
  Ami biztos az az, hogy nem boltból veszem a növényeket hanem termesztőtől.

 16. Ja igen szeretnék garnélákat, milyeneket Amano-t néztem ki
  Az Evo 2206-ost az Aquadepoban veszem meg ott láttam legolcsóbban, töltettel vagy töltet nélkül vegyem meg, ha nélkül akkor milyen töltet legyen benne???
  A Co2 A ferplast-os élesztős cucc lesz ( van)

 17. Eladó ez az akvárium!!!!!! Amit adok hozzá az a belső szűrő, a fűtő, 11db neonhal, az anubias, kavics, a szálas növényt nem (kidobtam), ja meg a világítás, az ár 18000.-

 18. inadsz: Töltettel, úgy jobban megéri. Nem rég töltettel is annyi volt mint töltet nélkül: 14.900. Úgy látom ennek az akciónak már vége.
  A halaid amúgy lehet h érdekelnek, de ezt már priv-ben. Az akvaristán megtalálsz Proci85 néven. Téged nem találtalak meg inadsz néven.

 19. Sziasztok!!! Szerintetek egy Eheim Professional II. 2028 külsőszűrő nem lenne sok egy 72literes akiba?? Mármint, hogy nem lenne nagy a vízmozgás???
  Mert akvaristán írt egy ember szakálla volt kender, hogy elcserélhetnénk és ennek az új ára 51ezer forint :O úgy hogy szerintem nagyon megérné elcserélni azt írta,hogy kell még hozzá egy csap meg tömítés.

  Várom a válaszokat.

 20. szerintem megéri, max az üvegnek irányítod a csövet így megtörik a vizáramlat, 🙂

 21. Nincs túlszűrt akvárium!

 22. Én is erre gondoltam, hogy így fogom csinálni, és szerintem is nagyon megéri. Már csak apámat kell meggyőzni, mert szerinte nem éri meg elcserélni az akit egy szűrőre, mert akkor meg kell újra venni mindent.

  Keymaker tudom-tudom 😀 de én a nagy vízáramlásra gondoltam.

 23. inadsz szerintem nem lesz sok. de a szuron van allitasi lehetoseg hogy visszavegyel ha kell.

 24. Tudom, hogy sokan nem értenek vele egyet…
  Szerintem egy Eheim 2028 as szürő 150-200 literes akvariumhoz valo. Persze lehet hasznalni ennél kisebbe is, kárt nem csinál.
  Eheim 2028-asért 18 rugo reális ár.
  Indasz, nem a vizáramlással lesz gondod, hanem az uj akvarium beállításához szükséges eszközök plusz dolgok megvásárlása.
  Szerintem 72 liter es 60 liter méretben egy kategoria, miert akarod lecserélni, amikor már megvettél ehhez az akváriumhoz már mindent?

 25. Eäphrendil azért szeretném lecserélni, mert azt már úgy csinálnám meg hogy szép növényes aki legyen, és egyszerűbb egyben eladni az egész akit mint külön-külön a szűrőt, világítást… Akkor inkább eladom és veszek növénytápos aljzatot, egy jobb világítást, egy jobb szűrőt, és már nem tetszik az íves aki 🙂 Azt viszont nem értem miért nincs íves aki a versenyeken.

 26. Eladtam az akváriumot 5 perccel ez előtt 🙂 18 ezerért, szerintem még így is jól jártam vele. Aki megvette van akváriuma egy 350literes sügéres és ezt azért vette, mert a halak kinyírták a növényeit és ebben akarja rendbe hozni 🙂

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük