Olvasók

Ipopovics 54 literes növényese

Sziasztok! Nos, amit tudni kell:
Méret: 54 literes gyári szett, a világítás kicserélve 2 x 24 w t5 re.
Szűrő: 600 l/h- külső szűrő (atman, nem a legjobb, de 4 év garanciás), benne lávakő, sera siporax, perlonvatta, és szivacs)
Tápozás: EI szerint, 250 ml vízben 27,6 g K2SO4, KNO3, KH2PO4, 1 ml/nap, és TPN 5 ml/nap.
CO2: a búvárharangos, sprays megoldás, meglepően hatékony, csak , ha nem vagyok otthon, akkor nem tudom megoldani az adagolást.

Növények:
-rotala rotundifolia
-Anubias(ez még az előzőből maradt)
-Lilaeopsis brasiliensis
-Valisneria
-Cryptocoryne wendtii
-Vesicularia dubyana ‘Christmas’
-és még van, amit nem tudok beazonosítani.

A rotalát hetente nyírnom kell, a Lilaeopsis brasiliensis elkezdett szépen nőni, és reményeim szerint pár héten belül benövi az előteret.

Állatok:
-4 amano garnéla
-néhány red cherry
-van néhány maláj tornyos csiga, és még vagy 3 féle, de egyiket sem tudom honnan, szerintem csak úgy lesznek és majd halakat is tervezek.

Az elején volt algám, de ahogy beállt, gyakorlatilag egyáltalán nincs. Hát a kép…. A legnehezebb az egészben, egy normálisat sem tudtam készíteni, ezeket is úgy sikerült, hogy csak az egyik cső világított(azért ilyen sötétek). Gyakorlatilag ennyi, várom az építő kritikákat.

Hogy tetszett?

Tetszett
0
Imádtam
0
Nem is tudom...
0

You may also like

15 Comments

 1. Szép dús akva, tetszik csak a fények színe nem annyira, de ez csak kép és élőben tuti szebb. 😀 A tornyos csiga majd lesz több is sőt túl sok is … Igazi holland érzés az akvád..:D Gratula…A képekért külön grat.. 😉

 2. Szép az akvárium, igazság szerint számít milyen a szűrőd, a jobb márkák jó belső kialakításúak és minden paramétere egy fokkal jobb mint ezek a „zs”- kategóriás szűrők de szerintem nem akkora nagy a különbség hogy ne lehetne használni őket, ezek is megbízhatóak és nem mellesleg fele annyiba kerülnek. Kérünk még több képet a garnikról és magáról az akváról több fénnyel, nagyon tettszik….

 3. Köszi, a képekkel az a baj, hogy egy nagyon régi kompakt gépem van… csak úgy tudtam fényképezni,hogy csak a hátsó fénycső világított, és a fényerőt , vagy mit is lehúztam -2re a gépen. Olvastam én itt a fényképezésről, de ahhoz kellene egy normális gép, vagy legalább olyan, amin tudok kézzel állítani, nem teljesen automata.
  A szűrő tudom, hogy nem a legjobb, de olcsó volt, a szűrőanyagot pedig nagyrészt kicseréltem, egyébként meglepően jól működik.
  Egy-két héten belül tervezek halakat is, csak még össze kell szedjem magam anyagilag 😛

 4. Szia ipopovics!
  Most már bánom hogy nem mentem fel a csigákért!!!Gyönyörű az akváriumod!Majd tápozásban adhatnál pár tanácsot pü-ben!köszi

 5. ipopovics: Ezzel a szűrő dologgal harcba tudnék szállni mert mivel sokkal többet fogyasztanak vissza hozza az árát. Legalább is én néztem őket és jó megveszem az olcsót, és egyszer csak feltűnt mennyivel fogyaszt többet és gondoltam kicsit számolgatok. De persze mindenki szokott tévedni….

 6. Ha 50 Ft 1 Kwh akkor ha a béna szűrő 20 watt-os a jó meg 5 watt, akkor 4 év alatt kb 26000 Ft a különbség.
  Azért 4 évet írtam mert kb annyi idő alatt cseréli az ember szerintem. Ráadásul nem valószínű, hogy 15 watt lenne a különbség. Úgyhogy szerintem emiatt ne vegyél drágább szűrőt.

 7. Értem én, és számolni is tudok, én is egy drágábban gondolkodtam, csak így is elég sokban volt az egész(világításcsere, növények, maga az akvárium….), és én egyetemista vagyok 😀
  De köszi azért, teljesen igazatok van, ha lett volna pénzem, én is egy jobbat választottam volna.

 8. Szia Ipopovics!
  Gratulálok én is az aksihoz, nagyon jó lett.
  „EI szerint, 250 ml vízben 27,6 g K2SO4, KNO3, KH2PO4, 1 ml/nap, és TPN 5 ml/nap.”
  az lenne a kérdésem, hogy a makro tápokat egy vízbe keverted, vagy mindegyik külön 250 ml vízben van?Mert olvastam itt a blogon, hogy nem túl jó, ha egybe keverjük, mert reakcióba léphetnek egymással.
  Nekem 5 különböző üvegből kell naponta adagolnom, és ez elég macerás.Jó lenne, ha egybe tudnám keverni a porokat.

 9. Ne haragudjatok de merre olvashatok többet az El szerinti tápozásról? Bocsi az offért!

 10. Dekalabda én ezt a 3 „port” 750 ml vízbe kevertem(3˙250) és abból adagolok 3 ml-t/nap. Nekem egyik barátom hozta, ő vegyész szakos, egyetemista , de már órákat is tart , és azt mondta, ezek nem lépnek reakcióba, szóval ezeket biztosan keverheted egybe. A többiről nem tudok mit mondani, én a kémiához hülye vagyok….
  Metalp, ha tudsz angolul http://www.barrreport.com/
  de nekem Keymaker segített, köszi még egyszer, és a blogon mindenkinek

 11. Igen nekem is valami ilyen 4év jött ki. Bár nagyon nem értek a szűrőkhöz egy ilyen bejegyzést lehetne csinálni hogy szűrő fajták pro és kontra meg olcsó és drága pro és kontra.

 12. Nagyon szép akva! Izlésesen összerakva! Gratulálok, és sok sikert hozzá! 🙂

 13. Nagyon szép !!!
  Hiába Debrecen a fellegvár..
  Bár megjegyzem a szűrőbeszerzésben segítettem volna.

 14. Köszönöm, a véleményed sokat jelent, majd igénybe veszem a segítségedet, a nanonál, amiről beszéltünk hét elején,
  még egyszer köszi.

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük